Hlavní obsah

Kvitová vyzve Wozniackou. Může si zajistit semifinále na Turnaji mistryň

ISTNABUL

A teď proti světové jedničce... Česká tenistka Petra Kvitová vlétla do Turnaje mistryň jako uragán, smetla Rusku Zvonarevovou a ve čtvrtek si už po druhém utkání Červené skupiny proti světové jedničce Caroline Wozniacké může zajistit postup do semifinále. Utkání začne v aréně Sinana Erdema jako druhé v pořadí, program začne v 16 hodin. Zápas můžete sledovat v podrobné on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: ČTK/AP

Petra Kvitová a její vítězné gesto v úvodním utkání Turnaje mistryň v Istanbulu.

Článek

Wozniacká si už pro tuto sezónu pojistila trůn světové jedničky, nicméně Kvitová může atakovat druhou příčku žebříčku WTA Marie Šarapovové, která ve středu po druhé porážce kvůli zranění z turnaje odstoupila. Rodačka z Bílovce se na druhé místo posune v případě postupu do finále, či po dvou výhrách ve zbylých zápasech ve skupině.

„Pro mě je hlavně důležité, že jsem dokázala vyhrát první zápas. Je to tady pro mě nová zkušenost. Doufám, že vydržím hrát takhle dobře i nadále,“ věří jedenadvacetiletá Češka.

Zvonarevová se po porážce od ní rychle oklepala a ve středeční třísetové bitvě porazila právě Wozniackou, čímž zdramatizovala situaci ve skupině.

Čtvrteční program Turnaje mistryň (začátek 16:00 SELČ):
Azarenková (4-Běl.) - Li Na (5-Čína), Kvitová (3-ČR) - Wozniacká (1-Dán.), Zvonarevová (6-Rus.) - Radwaňská (8-Pol.).

Wozniacká tak ve dvou dnech absolvovala dva třísetové zápasy, zatímco česká reprezentantka po hladké úterní výhře měla den odpočinku. Pokud Dánka neporazí Kvitovou, nemusí se v Istanbulu nakonec vůbec dostat do semifinále, zatímco svěřenkyni trenéra Davida Kotyzy by výhra pojistila účast mezi nejlepšími čtyřmi na turnaji.

V duelu světové jedničky a trojky se fanoušci můžou těšit především na souboj diametrálně odlišných herních stylů. Od české hráčky se čeká smrtící servis a snaha o agresivní hru a rychle ukončené výměny, zatímco Dánka si libuje v atletické hře plné pohybu a dlouhých výměn.

Čtvrteční soupeřky na sebe narazí trochu překvapivě vůbec poprvé v sezóně. Ve vzájemné bilanci jasně vládne Wozniacká (4:1), Kvitová si jedinou výhru připsala loni ve Wimbledonu 6:2, 6:0.

Červená skupina:
1. Kvitová 1 1 0 2:0 1
2. Wozniacká 2 1 1 3:3 1
3. Zvonarevová 2 1 1 2:3 1
4. Radwaňská 1 0 1 1:2 0

Reklama

Související témata: