Hlavní obsah

Musím se smát, říkal Nadal po debaklu od Federera

Rafael Nadal navzdory úternímu debaklu od Rogera Federera stále věří v triumf na Turnaji mistrů. Španělský tenista v úterý se svým velkým rivalem v Londýně prohrál 3:6, 0:6 a ve čtvrtek ho v závěrečném vystoupení ve skupině B čeká přímý souboj o postup do semifinále s Jo-Wilfriedem Tsongou.

Foto: Toby Melville, Reuters

Roger Federer ze Švýcarska na Turnaji mistrů

Článek

"Neloučím se, ani nejsem na dně. Naopak musím bojovat, pořád jsem na turnaji a mám šanci, protože když vyhraju další zápas, budu v semifinále," citovala Nadala agentura Reuters.

Nadal proti Federerovi nedokázal navázat na předchozích 17 vítězství, na něž v dosavadních 25 zápasech nad svým švýcarským rivalem dosáhl. "Snažil jsem se jako vždycky, ale když Roger předvede takový výkon, tak je prostě lepší než já. Musím to přijmout a pogratulovat mu," uvedl rodák z Mallorky.

"Rafa je asi můj největší rival a v minulosti mi dal svou sílu pocítit. Proto si výhry velmi cením," přidal Federer, který ve druhém setu navíc nadělil Nadalovi "kanára". Něco takového bylo v souboji těchto bývalých světových jedniček k vidění naposledy na Roland Garros v roce 2008, kde španělský tenista vyhrál 6:1, 6:3 a 6:0.

"Občas se zápas vymkne kontrole, jako teď Rafovi, nebo jako mně na French Open," řekl Federer. "Můžete se snažit sebevíc, ale nic vám nejde, zatímco druhý trefí skoro všechno a debakl je na světě," dodal. "Musím se smát, protože myslím, že jsem nehrál zase tak špatně. Ale dneska to nestačilo. Vždyť on za celý zápas neudělal jedinou chybu," přidal Nadal.

Reklama