Hlavní obsah

Kvitovou čeká na Hopmanově poháru zápas s Wozniackou

PERTH

Druhá tenistka světa Petra Kvitová se hned v prvním týdnu nové sezony střetne se světovou jedničkou Dánkou Caroline Wozniackou. Na vzájemný duel dojde ve skupině Hopmanova poháru, kde nepůjde o body do žebříčku WTA. V australském Petthu budou Kvitová s Tomášem Berdychem jedničkami turnaje smíšených dvojic a před Dánskem se střetnou s reprezentanty Bulharska a USA.

Foto: Misha Japaridze, ČTK/AP

Petra Kvitová se na začátku sezóny střetne se světovou jedničkou.

Článek

V příštím roce má Kvitová šanci zaútočit na pozici jedničky, a tak může zápas s Wozniackou na Hopmanově poháru, ač nepůjde o body, naznačit ambice a formu hráček. Jednadvacetiletá česká hráčka ztrácí na Wozniackou 115 bodů. Přijde ale o 280 bodů za letošní titul v Brisbane a na Australian Open bude obhajovat 500 bodů za čtvrtfinále, zatímco Wozniacká 900 bodů za účast v semifinále.

Hopmanův pohár 2012 (31. prosince 2011 - 7. ledna 2012):
Skupina A: ČR (Kvitová, Berdych), USA (Matteková-Sandsová, Fish), Dánsko (Wozniacká, Nielsenová), Bulharsko (Pironkovová, Dimitrov)
Skupina B: Francie (Bartoliová, Gasquet), Španělsko (Medinaová, Verdasco), Austrálie (Gajdošová, Hewitt), Čína (Li Na, Wu Ti).

Na Hopmanově poháru zahájí Kvitová sezonu zápasem s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou 2. ledna, Berdych bude hrát s Grigorem Dimitrovem. O dva dny později český pár vyzve Američany Bethanii Mattekovou-Sandsovou a Mardyho Fishe a 6. ledna Dánsko, přičemž Berdych nastoupí proti Frederiku Nielsenovi.

Ve skupině B se střetnou Francie, domácí Austrálie, Čína v čele s vítězkou Roland Garros Li Na a Španělsko. Do sobotního finále postoupí vítězové skupiny.

Češi budou turnaj hrát po čtyřleté pauze. Naposledy Berdych se svou bývalou přítelkyní Lucií Šafářovou v roce 2008 jednou vyhráli a dvakrát prohráli. Pokud Kvitová s Berdychem splní roli favoritů a zvítězí, navážou na triumf Petra Kordy s Janou Novotnou z roku 1994. Československý tým Miloslav Mečíř a Helena Suková triumfoval v premiérovém ročníku soutěže na přelomu let 1988 a 1989.

Reklama