Hlavní obsah

Fulnek už podruhé přivítal slavnou rodačku Kvitovou

Aleš HonusPrávo

Už podruhé od triumfálního vítězství ve Wimbledonu přivítali dnes odpoledne obyvatelé města Fulnek svou slavnou rodačku, světoznámou tenistku Petru Kvitovou. Na rozdíl od červencového přivítání, kdy se na místním náměstí sešlo více než 1500 lidí, tentokrát vše proběhlo v méně euforické a poklidnější atmosféře.

Foto: Aleš Honus, Právo

Tenistka Petra Kvitová besedovala se svými spoluobčany po boku svého trenéra Davida Kotyzy (vlevo) i bývalého trenéra a svého otce Jiřího Kvity.

Článek

V sále Městského kulturního střediska se v pondělí odpoledne sešly asi dvě stovky lidí. „Jsem moc ráda, že mne tady mají rádi,“ dodala skromně působící jednadvacetiletá šampiónka.

„Je úžasné, co Petra udělala pro to, že naše město je známé nejenom v České republice, ale i ve světě,“ řekla během besedy starostka města Jana Mocová.

Na konci setkání tenistka vybrala několik vítězů výtvarného soutěže, které město vyhlásilo na základních školách. Děti vytvořily několik desítek obrázků, které zobrazují Petru hlavně na tenisových kurtech. „Když tady máme takovou slavnou rodačku, rozhodli jsme se vyhlásit soutěž pro děti na školách,“ dodala starostka.

Setkání s Petrou Kvitovou skončilo autogramiádou.

Reklama

Související témata: