Hlavní obsah

James a Ósakaová jsou sportovci roku podle AP

Basketbalista LeBron James byl zvolen agenturou AP nejlepším sportovcem roku a čtvrtým vítězstvím vyrovnal rekord golfisty Tigera Woodse a cyklisty Lance Armstronga. V ženské kategorii, v níž je s šesti triumfy rekordmankou golfistka Babe Didriksonová, získala ocenění japonská tenistka Naomi Ósakaová.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Hvězdný LeBron James

Článek

James anketu ovládl už v letech 2013, 2016 a 2018. V tomto roce si ocenění vysloužil coby lídr Los Angeles Lakers, které dovedl k titulu v NBA. Byl to jeho čtvrtý triumf v nejlepší lize světa, získal ho s třetím klubem a počtvrté byl také vyhlášen nejlepším hráčem finálové série.

V hlasování zvítězil těsně před quarterbackem Patrickem Mahomesem, který dovedl Kansas City k vítězství v lize amerického fotbalu NFL. S odstupem třetí skončil mistr světa formule 1 Lewis Hamilton.

Šampionka US Open Ósakaová se stala první japonskou vítězkou ankety. Zvítězila před nejužitečnější hráčkou finále ženské basketbalové ligy WNBA Breannou Stewartovou, třetí skončila Sarah Fullerová, fotbalová brankářka a zároveň hráčka amerického fotbalu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: