Hlavní obsah

O finalistovi Hopman Cupu se rozhodne mezi Španělskem a Francií

PERTH

Tenisté Španělska a Francie vyhráli i své druhé zápasy na Hopmanově poháru smíšených družstev a ve čtvrtek svedou přímý souboj o účast v sobotním finále. Domácí Austrálie a Čína jsou už po dnešku bez šance postoupit ze skupiny B.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Španělský tenista Fernando Verdasco

Článek

Španělská dvojice Anabel Medinaová, Fernando Verdasco porazila Čínu 2:1. Jediný bod pro debutující tým z Asie získala stejně jako v prvním utkání proti Francii vítězka Roland Garros Li Na, jež porazila 6:3, 6:1 Medinaovou. Skóre duelu vyrovnal Verdasco díky výhře 6:3, 6:4 nad dvacetiletým 424. hráčem žebříčku Wu Ti. Závěrečný mix pak Španělé zvládli hladce 6:0, 6:2.

Čínskému duu dělal problém především Verdasco, jehož tvrdé údery včetně podání nebyla často Li Na schopna vrátit. "Returnovat mužský servis je hodně těžké, dnes jsem nevrátila snad jediný míček. On (Verdasco) dal eso snad při každém svém podání. Ptala jsem se Wu Tiho: 'Co mám dělat? Jak to mám hrát?' Je to úplně něco jiného, ale zas na druhou stranu dobrý trénink na ženy," uvedla světová pětka, jež v předchozím utkání v Perthu porazila Marion Bartoliovou.

Verdasco zatím na Hopman Cupu zaznamenal 16 es, čímž pomohl nejen svému týmu, ale i dobré věci. Hlavní sponzor turnaje Hyundai totiž věnuje za každé eso v zápase 100 dolarů na charitu. "Anabel mi říkala, že pokaždé, když dám eso, nebudou mít v Hyundai radost. Je mi jich líto, že musejí tolik platit, ale já se prostě snažím předvést to nejlepší a pomoci k výhře," dodal s úsměvem Verdasco.

Druhý dnešní duel rozhodla Francie proti Austrálii už po dvouhrách. Nejprve rozplakala Bartoliová dvěma kanáry Jarmilu Gajdošovou a poté Richard Gasquet získal rozhodující druhý bod po vítězství 6:2, 5:7 a 6:1 nad Lleytonem Hewittem.

Slovenská rodačka Gajdošová nesla porážku 0:6, 0:6 hodně těžce a kurt opustila po 50 minutách v slzách. "Je mi líto, že jsem ji takhle deklasovala, ale musela jsem se soustředit na svou hru a ne na výsledkovou tabuli," uvedla bývalá wimbledonská finalistka Bartoliová.

"Je to tak milá holka. Když jsem ji viděla brečet, trhalo mi to srdce. Ale prostě jsem nemohla jen tak kazit," omlouvala se za svou drtivou výhru Francouzka.

Českou dvojici Petra Kvitová, Tomáš Berdych čeká druhý zápas skupiny A proti Spojeným státům americkým ve středu.

Tenisový Hopmanův pohár smíšených dvojic v Perthu (Austrálie):
Skupina B: Španělsko - Čína 2:1
Medinaová - Li Na 3:6, 1:6, Verdasco - Wu Ti 6:3, 6:4, Verdasco, Medinaová - Li Na, Wu Ti 6:0, 6:2.
Tabulka:
1. Španělsko2204:29:62
2. Francie1102:15:21
3. Austrálie1011:24:50
4. Čína2022:44:90

Reklama