Hlavní obsah

Deblista Čermák na 27. titul nedosáhl, Barthelová dokonala senzaci

Český tenista František Čermák si zatím na svůj 27. titul na okruhu ATP ve čtyřhře musí počkat. Ve finále turnaje v Aucklandu v sobotu spolu se Slovákem Filipem Poláškem podlehli nejvýše nasazené dvojici Rakušanů Oliver Marach, Alexander Peya 3:6, 2:6.

Foto: Lai Seng Sin, ČTK/AP

František Čermák (vpravo) a Filip Polášek.

Článek

Čermák hrál svůj první letošní turnaj, vloni s Poláškem získali tři trofeje, z toho v Bělehradu právě po finálovém souboji s Rakušany, kteří jim pak vrátili porážku v boji o prvenství v Hamburku. Slovenský deblista už v minulém týdnu vyhrál turnaj v Dauhá s jiným Čechem Lukášem Rosolem.

Dvouhru na Novém Zélandu už potřetí v kariéře ovládl Španěl David Ferrer. Turnajová jednička porazila ve finále nenasazeného Oliviera Rochuse z Belgie 6:3, 6:4. Pátý hráč světa Ferrer na cestě k obhajobě prvenství a dvanácté trofeji celkově vyřadil ve druhém kole Rosola, ve čtvrtfinále pak ztratil jediný set v soutěži s Kolumbijcem Alejandrem Fallou.

Rochus byl ve finále v Aucklandu i v roce 2005, tehdy také neuhrál ani set proti Chilanovi Fernandu Gonzálezovi.

Kvalifikantka Barthelová dokonala v Hobartu senzaci

Němka Mona Barthelová dotáhla v Hobartu cestu z kvalifikace až k premiérovému turnajovému titulu na okruhu WTA. Ve finále dnes překvapivě hladce porazila nejvýše nasazenou Belgičanku Yaninu Wickmayerovou 6:1, 6:2.

Členka širšího německého fedcupového týmu a 64. hráčka světového žebříčku ukázala, že by mohla být v týmové soutěži v únorovém duelu s Českou republikou kvalitní náhradou za zraněnou Andreu Petkovicovou. Jednadvacetiletá Barthelová neměla ve svém prvním finále na elitní úrovni s favorizovanou soupeřkou slitování a deklasovala ji za 59 minut.

V osmi zápasech, které musela v Tasmánii odehrát, ztratila jednadvacetiletá Němka jen dva sety. Ve finále kvalifikace s Ruskou Ninou Bratčikovou, v hlavní soutěži pak ve čtvrtfinále s Australankou slovenského původu Jarmilou Gajdošovou, obhájkyní turnajového prvenství.

AUCKLAND - muži (tvrdý povrch, dotace 398 250 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - O. Rochus (Belg.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Marach, Peya (1-Rak.) - Čermák, Polášek (3-ČR/SR) 6:3, 6:2.
HOBART - ženy (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Barthelová (Něm.) - Wickmayerová (1-Belg.) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Beguová, Niculescuová (4-Rum.) - Chuang Chia-jung, Erakovicová (3-Tchaj-wan/N. Zél.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 10:5.

Reklama

Související témata: