Hlavní obsah

Ředitel Australian Open si je jistý, že grandslam začne v pondělí

Melbourne

Ředitel tenisového Australian Open si je jistý, že první grandslam sezony začne podle plánu v pondělí. Craig Tiley to řekl médiím v prázdném Melbourne Parku, v kterém jsou dnes přerušeny všechny přípravné turnaje po pozitivním testu na koronavirus u zaměstnance jednoho z hotelů.

Foto: Tennis Australia, ČTK/AP

Ředitel tenisového Australian Open Craig Tiley.

Článek

"Jsme absolutně přesvědčeni, že Australian Open začne podle plánu v pondělí, a nepočítáme se změnou programu," řekl Tiley za organizátory.

Pořadatelé ale museli přeložit losování dvouher Australian Open, které se mělo konat dnes, ale dojde na něj až v pátek.

Dnes totiž zůstal tenisový areál prakticky prázdný, minimálně se trénovalo a nehrála se ani jedna ze šesti přípravných akcí. Přes 500 hráčů a členů realizačních týmů muselo preventivně podstoupit testy na covid-19 a čekat na výsledky. "Zpátky v karanténě," napsala na sociálních sítích Barbora Krejčíková.

"Očekáváme, že všechny testy budou negativní, pravděpodobnost nákazy je nízká. V plánu je, že se v pátek vrátí do hry," pronesl Tiley.

V rozehraných turnajích jsou ve hře z českých hráčů vedle Krejčíkové také Jiří Veselý, Karolína Muchová a Markéta Vondroušová. Zástupci WTA rozhodli, že ženy budou hrát místo třetího setu super tie break do deseti bodů.

Vedle koronaviru do hry ale vstoupí nejspíše i počasí, protože v pátek má podle předpovědi pršet. Hrát by se mohlo na třech kurtech se zatahovací střechou a dalších devíti v hale. Vyvrcholit by měly v neděli.

Začátek úvodního grandslamu sezony byl z původního termínu v polovině ledna přeložen na 8. února, aby mohlo zhruba 1200 zahraničních účastníků po příletu do země projít čtrnáctidenní karanténou. Většina hráčů mohla během ní na několik hodin denně odejít z hotelu a trénovat, skupina 72 tenistů včetně čtyř Čechů ale měla kvůli nakaženým spolucestujícím izolaci bez možnosti opustit pokoje.

Reklama