Hlavní obsah

Rasistický a sexistický klaun? Ostrý výpad proti Sereně Williamsové už má následky

Madrid/Praha

Válka eskaluje, bojkot je realitou. Americká legendární tenistka Serena Williamsová nefiguruje jako téměř jediná z elitních hráček mezi přihlášenými na blížící se turnaj v Madridu, který patří k těm nejvýznamnějším hned po grandslamech.

Foto: Profimedia.cz

Serena Wiliamsová v slzách opouští tiskovou konferenci po vyřazení na Australian Open od Naomi Ósakaové.

Článek

Je známou věcí, že mezi rumunským miliardářem Ionem Tiriacem, jemuž podnik v Madridu patří, a jednou z nejlepších tenistek všech dob nepanují, jemně řečeno, zrovna dobré vztahy. Můžou za to jeho nevybíravé komentáře na adresu 39leté Američanky.

„V tomhle věku a s váhou, jakou má, už se nepohybuje tak dobře jako před patnácti lety. Serena bývala senzační hráčka. Kdyby měla ale trochu slušnosti, tak už kariéru ukončí. Z mnoha důvodů," pustil se do vítězky 23 grandslamů ve dvouhře 81letý bývalý elitní hráč, manažer a úspěšný podnikatel v rozhovoru pro rumunskou televizi na začátku roku.

A něco takového neudělal poprvé. O hrající legendě se kriticky vyjádřil i před pár lety v Německu. „Se vším respektem. Je jí 36 let a váží 90 kilo. Od ženské čekám asi něco trochu jiného," rýpl si tehdy.

Foto: Sport.cz

Tenisová hvězda Serena Williamsová zapózovala na kurtu se svou dcerkou Olympií.

Proti letošnímu výpadu na adresu Sereny Williamsové přes sociální sítě se ohradil její manžel Alexis Ohanian. „Myslím, že můžeme klidně říct, že nikoho nezajímá, co si Tiriac myslí," napsal Ohanian, jenž o Tiriacovi řekl, že je „rasistický a sexistický klaun".

Poté také připomněl, že na rozdíl od jeho manželky, Tiriac nemá žádný grandslamový titul. „Musel jsem si to najít, ale zdá se, že i moje tříletá dcera má víc grandslamových titulů než on," napsal v nadsázce.

Foto: Sport.cz

Serena Williamsová v overalu.

Už po této přestřelce na dálku mnozí brali jako hotovou věc, že Tiriac se může s účastí Sereny Willamsové v Madridu rozloučit. A tak se také nejspíš stane.

Williamsová, aktuální světová osmička, je naopak přihlášená na turnaj v Římě, který je na programu hned po Madridu. Sice to oficiálně nepotvrdila, ale je velmi pravděpodobné, že do španělské metropole nejede jen kvůli osobě Iona Tiriaca.

Reklama

Související témata: