Hlavní obsah

Královna Paříže Krejčíková i Kvitová by měly hrát po Wimbledonu v Praze

Čerstvá grandslamová šampionka Roland Garros Barbora Krejčíková, Petra Kvitová či Švýcarka Belinda Bencicová by měly přijet v týdnu po Wimbledonu na pražský turnaj okruhu WTA. Akce Livesport Prague Open se nově uskuteční na tvrdém povrchu a hrát se bude na kurtech areálu Sparty ve Stromovce i v přítomnosti fanoušků od 12. do 18. července.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Barbora Krejčíková v Paříži.

Článek

Mezi přihlášenými na turnaj s dotací 236 238 dolarů jsou vedle tria ze světové dvacítky dvouhry - Kvitová (11. WTA), Bencicová (12.), Krejčíková (15.) - z českých hráček také Markéta Vondroušová (41.), Marie Bouzková (50.), Kateřina Siniaková (75.) a Tereza Martincová (90.).

"Seznam přihlášených hráček je velmi atraktivní a pro diváky, kteří budou mít letos do areálu přístup, slibuje skvělou tenisovou podívanou," uvedl ředitel turnaje David Trunda v tiskové zprávě. Ze zahraničních tenisek jsou na listině pro Prahu i Ons Džabúrova (24.) z Tuniska či Rusky Darja Kasatkinová (35.) a bývalá světová dvojka Vera Zvonarevová (97.).

S ohledem na protiepidemická opatření budou na všechny hrací dny včetně kvalifikace nutné vstupenky. Na rozdíl od předešlých let, kdy se platilo jen na finále. "Cílem je regulovat počet osob na tribunách a před areálem. Nechceme, aby docházelo ke shlukování většího počtu fanoušků, kteří nebudou mít potvrzený vstup do hlediště. Jeho kapacita bude tisíc diváků," vysvětlil Trunda.

Týdenní permanentka bude stát 750 korun, celodenní vstupné od pondělí do středy sto korun, od čtvrtka do soboty 200 a na finále přijdu lístek na 300 korun.

Prague Open se jako turnaj okruhu WTA hraje od roku 2015. Předešlé ročníky se konaly na antuce a většinou na přelomu dubna a května. První vítězkou byla Karolína Plíšková, o rok později uspěla Lucie Šafářová a v roce 2018 Kvitová. O sezonu dříve hrála finále Kristýna Plíšková a v roce 2019 Karolína Muchová. Loni turnaj nebyl kvůli koronaviru, ale na podzim se na Spartě turnaj WTA přeci jen hrál, v srpnu bylo do kalendáře narychlo zařazené Prague Open.

Reklama