Hlavní obsah

Tenisový Turnaj mistryň má další dvě jisté účastnice

Polka Iga Šwiateková a Španělka Garbině Muguruzaová jsou dalšími dvěma jistými účastnicemi tenisového Turnaje mistryň. Vyplývá to z průběžného žebříčku podle výsledků v aktuální sezoně. Právo startu na listopadovém vyvrcholení sezony v mexické Guadalajaře tak má sedm tenistek, ale vzhledem k ohlášené neúčasti světové jedničky Ashleigh Bartyové zbývají ještě dvě místa.

Foto: Sport.cz

Garbiňe Muguruzaová.

Článek

Vedle Češek Barbory Krejčíkové a Karolíny Plíškové se už dříve na Turnaj mistryň kvalifikovaly Běloruska Aryna Sabalenková a Řekyně Maria Sakkariová.

Muguruzaová, které neublížila čtvrtfinálová porážka v Moskvě, se na podnik pro osm nejlepších hráček sezony vrátí po čtyřech letech. Jejím maximem ze tří účastí je semifinále v roce 2015. Dvacetiletá Šwiateková bude mít na Turnaji mistryň premiéru. Loni sice vyhrála Roland Garros, ale plánovaný Turnaj mistryň v čínském Šen-čenu se tehdy nehrál a ani za něj nebyla náhrada.

Mezi adeptkami na zbývající dvě postupová místa má nejlepší pozici nedávná vítězka velkého turnaje v Indian Wells Paula Badosaová ze Španělska. Za ní bude místo mezi elitou hájit Tunisanka Ons Džabúrová.

Reklama

Související témata: