Hlavní obsah

Henman zbrojí na Wimbledon

LONDÝN

Tim Henman má výbornou formu, která ho může na wimbledonské trávě dostat až na vrchol. Myslí si to alespoň kouč semifinalisty nedávného French Open Paul Annacone, podle něhož je Henman na nejlepší cestě ukončit 68 let dlouhé čekání Britů na vítězství svého tenisty na dvorcích All England Clubu.

Foto: Internet

Britové před Wimbledonem znovu vkládají naděje do Henmana

Článek

"Tim může vyhrát Wimbledon. Po Paříži je v dobré formě a úspěch na londýnské trávě je pouze otázkou toho, aby jeho tělo i mysl zůstaly čerstvé," prohlásil na Henmanových oficiálních stránkách americký trenér, který připravoval i sedminásobného wimbledonského vítěze Peta Samprase.

Devětadvacetiletý Henman se před domácím publikem už čtyřikrát dostal do semifinále, ale ani jednou neuspěl. Podle Annacona je však nyní v lepší psychické kondici. "V minulosti se soustředil na to, co dělají všichni kolem něho, ale teď se koncentruje jen na svůj vlastní výkon," chválil svého svěřence kouč.

Je také přesvědčený, že Henmanovi výrazně pomohl i úspěch na pařížské antuce, kde mimo jiné ve čtvrtém kole dokázal Francouzi Michaelu Llodrovi utéct z mečbolu. "Byl to pro něj kromě Wimbledonu první grandslamový turnaj, na kterém se mu výrazně dařilo. To je velká podpora sebevědomí. Navíc ukázal, že podobně jako dříve Sampras umí vyhrávat i zápasy, kdy se mu příliš nedaří," vysvětlil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články