Hlavní obsah

Berdych porazil Lacka a čeká ho Lendlův svěřenec Murray

Tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Dubaji do čtvrtfinále. Pátý nasazený hráč nedal ve 2. kole šanci Slovákovi Lukáši Lackovi, kterého zdolal 6:1 a 6:2, a nyní ho čeká svěřenec Ivana Lendla Brit Andy Murray.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Berdych během utkání Davisova poháru

Článek

Sedmý hráč světového žebříčku Berdych porazil účastníka kvalifikace Lacka (76. na ATP) relativně jasně za hodinu a deset minut. Český tenista ale musel v duelu hodně bojovat o vlastní servis, který jednou ztratil, a celkem odvrátil jedenáct z dvanácti brejkbolů.

O postup do semifinále a vyrovnání loňského výsledku se šestadvacetiletý Berdych utká s Murrayem. S britským soupeřem má pozitivní bilanci 3:1, aktuálně čtvrtého hráče žebříčku ATP porazil na podzim ve čtvrtfinále turnaje série Masters v Paříži.

"Rád hraju proti soupeřům, kteří dávají takové rány jako on. Pokusím se to neutralizovat. Může začít dělat chyby, ale já ho k nim musím donutit. Sám vám je nedá. Když budete hrát doprostřed dvorce, pak bude moci ty míče trefovat hodně dobře," řekl Murray před utkáním s Berdychem.

Murrayho od letošního roku vede česká legenda a bývalý první hráč světa Lendl, ale zápasu s Berdychem přítomen nebude. "Dubaj jsme neměli v plánu. Řekl jsem Andymu, že mám závazky, které musím dodržet," řekl Lendl na webu ATP v Delray Beach, kde ve finále turnaje veteránů prohrál se Španělem Carlosem Moyou.

V Dubaji do čtvrtfinále postoupil také první hráč světa Srb Novak Djovkovič, který se o postup do semifinále utká se svým krajanem Jankem Tipsarevičem.

DUBAJ (tvrdý povrch, dotace 1,700 475 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (5-ČR) - Lacko (SR) 6:1, 6:2, Djokovič (1-Srb.) - Stachovskij (Ukr.) 7:6 (7:5), 6:3, Murray (3-Brit.) - Chiudinelli (Švýc.) 6:3, 6:4, Južnyj (Rus.) - Fish (6-USA) 6:2, 7:6 (7:0), Tipsarevič (7-Srb.) - Cipolla (It.) 6:7 (2:7), 6:1, 6:1, Federer (2-Švýc.) - F. López (Šp.) 7:5, 6:3, Del Potro (8-Arg.) - Golubjov (Kaz.) 6:4, 6:2, Tsonga (4-Fr.) - Rosol (ČR) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - 1. kolo:
Bhúpathí, Bopanna (4-Indie) - Dlouhý, Dolgopolov (ČR/Ukr.) 6:4, 7:5

Reklama