Hlavní obsah

Čtvrtfinále Davis Cupu v Praze rozehrají Berdych s Troickým

Praha

Sedmý hráč světa Tomáš Berdych zahájí zápasem s Viktorem Troickým utkání českých tenistů ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Srbsku. Úvodní dvouhra na antuce v pražské O2 aréně začne v pátek v 15 hodin, k druhému duelu nastoupí Radek Štěpánek proti Janku Tipsarevičovi. Rozhodl o tom dnešní los.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Berdych začne Davisův pohár jako první

Článek

Do čtyřhry kapitán Jaroslav Navrátil nahlásil Františka Čermáka a Lukáše Rosola, ale na kurt by měl v sobotu poslat Berdycha se Štěpánkem, kteří v Davisově poháru prohráli jeddiný debl z deseti. Proti nim se postaví šestý deblista světa Nenad Zimonjič a Ilja Bozoljac, který se do sestavy Srbů dostal až před losem místo původně nominovaného Dušana Lajoviče.

Tenisté doufají v silnou podporu vyprodané haly pro 13 900 fanoušků. Tipsarevič kvůli domácímu prostředí Čechy favorizoval v poměru 60:40. Předloni Češi v semifinále Davisova poháru prohráli se Srby 2:3 a nyní touží po odvetě. Dva body tehdy získal Tipsarevič a jeden Novak Djokovič. První hráč světa ale tentokrát chybí, jelikož kvůli olympiádě Davis Cup vynechává.

Berdych ve vzájemných zápasech s Troickým vede 2:1, ale na antuce se s 27. hráčem žebříčku ATP dosud neutkal. Loni vyhrál jasně na trávě v Halle. Štěpánek má se světovou osmičkou Tipsarevičem bilanci 1:2, přičemž výhru získal před třemi lety v Barceloně na antuce. Naposledy spolu oba soupeři hráli předloni v semifinále DC v Bělehradu a na rychlém povrchu nezískal Štěpánek ani set.

Program čtvrtfinále Davisova poháru:
Česko - Srbsko (Praha - O2 aréna, antuka):
Pátek (15:00):
Berdych (7. v žebříčku ATP) - Troicki (27.), Štěpánek (24.) - Tipsarevič (8.),
Sobota (15:00):
Čermák (20. v žebříčku ATP ve čtyřhře), Rosol (82. dvouhra ATP) - Zimonjič (6. čtyřhra ATP), Bozoljac (316. dvouhra),
Neděle (13:00):
Berdych - Tipsarevič, Štěpánek - Troicki.

Reklama