Hlavní obsah

Španělsko - Rakousko 2:0Jen Španělé vedou ve čtvrtfinále Davis Cupu po prvním dnu 2:0

Praha

Španělští tenisté bez potíží získali ve čtvrtfinále Davisova poháru s Rakouskem ve svůj prospěch obě úvodní dvouhry a nakročili ke 23. domácímu vítězství v soutěži za sebou. Všechny ostatní zápasy jsou po prvním dnu vyrovnané 1:1 včetně utkání Argentiny s Chorvatskem, z kterého vzejde soupeř pro vítěze duelu mezi Českou republikou a Srbskem.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Španělský tenista David Ferrer se raduje z vítězství nad Andreasem Haiderem Maurerem z Austrálie.

Článek

Zápas na antuce v Buenos Aires začal pětisetovou bitvou Marina Čiliče s Davidem Nalbandianem. V duelu plném nevynucených chyb byl nakonec úspěšnější Chorvat, který přitom všechny čtyři předchozí zápasy s Nalbandianem prohrál. V druhé dvouhře si Juan Martín del Potro a Ivo Karlovič zopakovali nedávný duel z turnaje v Miami a znovu byl úspěšnější Argentinec, který vyhrál 6:2, 7:6 a 6:1. Chorvatský tenista odvrátil ve třetí sadě "kanára" na poslední chvíli.

Obhájci titulu Španělé na antuce nenašli přemožitele už od porážky s Brazílií v roce 1999 a v Marině d'Or dnes po výhrách Nicoláse Almagra a Davida Ferrera mají blízko k pokračování série. Španělská dvojka Almagro získal první bod za necelé dvě hodiny nad Jürgenem Melzerem po setech 6:2, 6:2 a 6:4.

Pátý hráč žebříčku ATP Ferrer pak měl ještě snazší práci s Andreasem Haiderem-Maurerem, kterého částečně limitovalo zraněné chodidlo. "Bylo to jednodušší, než jsem myslel, moc mi toho nevrátil. Vést po prvním dni 2:0 je velice důležité," uvedl Ferrer po vítězství 6:1, 6:3 a 6:1.

Francouze poslal v Monte Carlu do vedení nad Američany Jo-Wilfried Tsonga, proti němuž nastoupil ve svém vůbec prvním zápase za nerozhodnutého stavu v soutěži devatenáctiletý Ryan Harrison. Francouzská jednička přesto zůstala na kurtu čtyři sety, zato dvojka Gilles Simon prohrál s Johnem Isnerem už po nezvládnutém tie-breaku třetí sady.

Čtvrtfinále tenisového Davisova poháru:
Marina d'Or: Španělsko - Rakousko 2:0 po prvním dnu
Almagro - Melzer 6:2, 6:2, 6:4, Ferrer - Haider-Maurer 6:1, 6:3, 6:1.
Monte Carlo: Francie - USA 1:1 po prvním dnu
Tsonga - Harrison 7:5, 6:2, 2:6, 6:2, Simon - Isner 3:6, 2:6, 5:7.
Buenos Aires: Argentina - Chorvatsko 1:1 po prvním dnu
Nalbandian - Čilič 7:5, 4:6, 6:4, 6:7 (2:7), 3:6, Del Potro - Karlovič 6:2, 7:6 (9:7), 6:1.

Reklama