Hlavní obsah

Tipsarevič: Berdych je sportovec, ale se Štěpánkem už nepromluvím

Marek BurkertPrávo

Chválil férové publikum, ocenil i svého přemožitele Tomáše Berdycha, který ovládl ve třetí daviscupové dvouhře tři tie-breaky v řadě. Když Janko Tipsarevič hodnotil zápas, jenž Srbům vzal poslední šanci, byl v klidu. Jakmile ale padla otázka na páteční incident v duelu s Radkem Štěpánkem, osmý hráč světa zase soptil: „Kdyby byl chlap, omluví se. S tím člověkem už nikdy nepromluvím,“ zuřil Tipsarevič.

Foto: David W Cerny, Reuters

Srb Janko Tipsarevič během utkání s Tomášem Berdychem ve čtvrtfinále Davis Cupu

Článek
Fotogalerie

Proti Berdychovi jste měl řadu šancí na zvrat, několik setbolů... Jak se vám hodnotí taková porážka?

Ani jeden z nás nehrál moc dobře. Tomáš byl ale lepší v koncovkách, kde hrál odvážně a šel si pro důležité body. Možná jsem si zasloužil vyhrát set, možná i dva, ale Tomáš byl nakonec lepší.

Hrála velkou roli i antuka, na kterou jste si od začátku týdne vehementně stěžovali?

Češi asi řeknou něco jiného, ale já nemyslím, že povrch hrál také velkou roli. I když tohle byl asi nejhorší antukový kurt, na kterém jsem kdy nastoupil. Tolik divných odskoků jsem nikdy nezažil. Ještě, že si někdo nevymkl kotník.

Co jste říkal na atmosféru, která vládla v O2 Areně?

Lidé byli féroví, neměl jsem žádný problém. Taky chci říct, že Tomáš Berdych je opravdový sportovec. Neprovokoval lidi, aby se chovali nějak nefér, nebo aby pískali.

Viděli jste se během víkendu se Štěpánkem a vyjasnili jste si páteční incident, kdy vám údajně sprostě nadával a ještě vám ukázal prostředníček?

S tím člověkem už nikdy v životě nepromluvím.

On ale prohlásil, že na vaši adresu neřekl, že jste „smradlavá pí.."

Viděli jste fotku, která je na internetu? Viděli jste ten vztyčený prostředník? Co říkal na tohle?

To nechtěl rozebírat.

Samozřejmě, to bylo hrozně vyčerpávající, kdyby všechno vysvětlil. Kdyby byl chlap, omluvil by se. Ale tak se nezachoval.

Reklama

Související témata: