Hlavní obsah

Zakopalová - Dateová-Krummová 2:6, 6:0, 6:4Šafářová i Zakopalová postoupily ve Stromovce do semifinále

Praha
Aktualizováno

Tenisový turnaj Sparta Prague Open směřuje k českému finále. Do semifinálové fáze dnes postoupily obě domácí favoritky, nejvýše nasazená Lucie Šafářová i turnajová dvojka Klára Zakopalová.

Foto: Sport.cz

Klára Zakopalová

Článek

Šafářová neměla ve čtvrtfinále problémy s osmou nasazenou Ajuki Moritaovou a Japonku zdolala 6:1 a 6:3. Zakopalová svedla vyrovnanější bitvu s další japonskou hráčkou, ale dvaačtyřicetiletou veteránku Kimiko Dateovou-Krummovou nakonec porazila 2:6, 6:0 a 6:4. Se soutěží se naopak rozloučila Eva Birnerová.

Zakopalová prohrávala v rozhodující sadě 1:4, ale dokázala šňůrou pěti vítězných her vývoj třetí sady otočit. "Vydřela jsem to, i když jsem se necítila moc dobře. Strašně moc mi pomohli diváci. Takovou atmosféru vlastně vůbec neznám. Jednou za rok doma a tohle bylo neuvěřitelný," děkovala hráčka Sparty divákům.

Dateová-Krummová se opírala o forhend s krátkým nápřahem a nebezpečné zkracování hry za síť. "Ona hraje nepříjemně, protože hraje hodně ploše, a já nevím, kam to půjde. A když zahraje kraťas, tak nemám vůbec šanci," řekla Zakopalová. Soupeřka ale sklidila její obdiv vzhledem k věku, v jakém stále kvalitně hraje. Sama by tak dlouho hrát tenis nechtěla. "Obdivuji ji, ale já bych to nevydržela."

O účast ve finále bude Zakopalová hrát v sobotu s Britkou Elenou Baltachaovou. Turnajová šestka zdolala Lotyšku Anastasiji Sevastovovou 6:3 a 6:4. Příští soupeřkou 22. hráčky světa Šafářové bude Francouzka Alizé Cornetová, s kterou ve čtvrtfinále prohrála Birnerová dvakrát 2:6.

Turnaj kategorie ITF žen Sparta Prague Open v Praze (antuka, dotace 100 tisíc dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (1-ČR) - Moritaová (8-Jap.) 6:1, 6:3, Zakopalová (2-ČR) - Dateová-Krummová (7-Jap.) 2:6, 6:0, 6:4, Cornetová (Fr.) - Birnerová (ČR) 6:2, 6:2, Baltachaová (6-Brit.) - Sevastovová (Lot.) 6:3, 6:4. Semifinálové dvojice: Šafářová - Cornetová, Zakopalová - Baltachaová.

Reklama