Hlavní obsah

Berdych - Anderson 6:4, 3:6, 6:7, 6:4, 6:4Berdych musel o osmifinále French Open tvrdě bojovat, v dalším utkání ho čeká Del Potro

Paříž
Aktualizováno

Málokdo asi čekal takhle tuhý boj. Český tenista Tomáš Berdych postoupil do osmifinále French Open přes čtyřiatřicátého hráče světa Kevina Andresona až po pětisetové bitvě po výsledku 6:4, 3:6, 6:7(4), 6:4, 6:4. Český favorit si musel sáhnout na dno sil, dvoumetrový Jihoafričan podal skvělý výkon a v utkání dokonce vedl 2:1 na sety. Berdych si o postup do čtvrtfinále zahraje s Juanem Martínem Del Potrem.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Bezmála čtyři hodiny bojoval Tomáš Berdych v utkání 3. kola Roland Garros s Jihoafričanem Andersonem, než mohl vítězným gestem oslavit svůj postup do osmifinále

Článek
Fotogalerie

Berdych sice Andersona v obou letošních vzájemných zápasech jasně porazil, jenže dvoumetrový Jihoafričan se tentokrát na českého favorita připravil mimořádně kvalitně. Od začátku skvěle podával a navíc při přestřelkách od základní čáry téměř vůbec nechyboval a Berdychovi byl především od druhé sady zcela vyrovnaným soupeřem.

Rodák z Valašského Meziříčí si vynutil mírnou převahu v koncovce prvního setu, za stavu 4:4 prolomil soupeřovi podání a set sám odservíroval do vítězného konce. Zdálo se, že by tento moment mohl Andersona zlomit, jenže se stal pravý opak.

Český hráč nebyl ve druhé sadě tak suverénní na servisu a i kvůli dvojchybě v nejhorší možný moment nabídl soupeři brejk a set prohrál 3:6. Vyrovnaná partie pokračovala i ve třetí sadě. Berdych dál bušil do Andersona, jenže každý bod byl pro něho nesmírně těžký.

Tie-break pokazila smeč

Nakonec sadu rozhodl tiebreak, v němž jako první na servisu zaváhal Berdych. Manko málem stáhl, jenže za stavu 4:6 zkazil lehkou smeč a Andreson se rázem ujal vedení 2:1 na sety.

Sedmý hráč světa se však se ztrátou sady srovnal a dál trpělivě čekal na svoji šanci, která stejně jako v úvodu zápasu přišla za stavu 4:4. Při servisu soupeře ještě zvýšil agresivitu a podruhé v zápase prorazil Andersonovi podání. Pak sice Berdych sám čelil hrozbě ztráty servisu, kterou však odvrátil a poměr setů srovnal na 2:2.

V páté sadě už měl český reprezentant, jenž měl během celého duelu problémy se stehenním svalem, herně navrch, jenže Andreson se v kritických chvílích stále mohl opřít o skvělý servis. Tak jako za stavu 2:1, když na Berdychův brejkbol odpověděl třemi esy za sebou.

Šestadvacetiletý Čech ale stupňoval tlak, kterému nakonec Jihoafričan podlehl, když dvojchybou umožnil odskočit svému soupeři na rozdíl jednoho brejku. Berdych už náskok neprohospodařil a nakonec v náročné pětisetové bitvě splnil roli favorita.

V osmifinále se Berdych střetne s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem, který ve třech setech porazil Marina Čiliče z Chorvatska.

Tenisové French Open
Muži
3. kolo:
Berdych - Anderson 6:4, 3:6, 6:7 (4), 6:4, 6:4on-line
Čtyřhra - 2. kolo:
Dodig, Melo (Chorv./Braz.) - Čermák, Polášek (9-ČR/SR) 5:7, 6:3, 7:6 (7:4).
Ženy
Čtyřhra - 2. kolo:
Voráčová, Zakopalová (ČR) - Dulková, Suárezová (Arg.) 6:4, 6:4, Chao-Čching Čchan
Jüng-Jan Čchan (Tchaj-wan) - Grandinová, Uhlířová (9-JAR/ČR) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články