Hlavní obsah

Hlaváčková se tenisem s Clijstersovou učila a dostala pochvalu

Londýn

Záznam zápasu, fotku, vzpomínku i pochvalu si odnese Andrea Hlaváčková ze svého prvního zápasu na centrálním dvorci ve Wimbledonu. Česká tenistka v druhém kole prohrála v All England Clubu s Belgičankou Kim Clijstersovou, ke které cítí respekt, ale vyhrát chtěla.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Andrea Hlaváčková na senzaci proti někdejší světové jedničce Clijstersové nedosáhla

Článek

Hlaváčková nebyla pod zataženou střechou pro bývalou světovou jedničku snadným soustem, pomáhala si dobrým servisem a dokázala s Clijstersovou držet krok, za což si od Belgičanky vysloužila pochvalu. "Řekla mi u sítě, že jsem hrála opravdu dobře, že to byl těžký zápas, a to je od ní čest," řekla Hlaváčková.

Na hru šampionky nestačila

Pro pětadvacetiletou Hlaváčkovou je loučící se Clijstersová velkou osobností, před kterou má respekt. O to víc ale chtěla slavnou soupeřku porazit. "Snažila jsem se povzbuzovat, aby viděla, že i já chci vyhrát," řekla plzeňská rodačka. Jenomže na hru čtyřnásobné grandslamové vítězky nestačila. "Ona hrála moc dobře. Připomínala mi, na co jsem se koukala v televizi, když jsme byla malá," řeka Češka.

S trenérem Tomášem Peterou před zápasem plánovali, že by se Hlaváčková měla v duelu pokusit Clijstersovou rozběhat a chodit k síti. Nic z toho ale nevyšlo. "Ona hrála returny i údery deset čísel před lajnu a z toho to nešlo," řekla tenistka. "Byl to opravdu zážitek, tenisem s ní jsem se na kurtu učila," řekla Hlaváčková.

Pod střechou wimbledonského centrkurtu se Hlaváčkové hůře dýchalo. Na dvorci bylo dusno a navíc jí Clijstersová nedala při svém podání vydechnout. "Ona to žene, to je jak když se na vás valí buldozer. Dohrajete výměnu, sotva dýcháte a ona už zase stojí na podání a ťuká míčem, že se jde hrát dál," řekla Hlaváčková.

Hluk diváků na začátku gamů si nepřipouštěla. "Hleděla jsem si svého," řekla. Ani potlesk ze dvou třetin zaplněného hlediště pro 15 tisíc lidí s ní nehnul. "Je mi jedno, jestli mi tleská na malém kurtu sto lidí nebo tady pár tisíc. Spíš byl hezký pocit, že jsem dala eso pod tlakem, i na tomhle kurtu a proti takové hráčce," řekla tenistka.

Reklama