Hlavní obsah

Kvitová už nebyla tak nervózní a zkoušela různé varianty hry

Uvolněněji zvládla česká tenistka Petra Kvitová druhé kolo Wimbledonu. Obhájkyně titulu už nebyla tak nervózní jako v úvodním utkání na trávě, v souboji s Britkou Elenou Baltachaovou dnes získala prvních deset gamů, zvítězila 6:0, 6:4 a jistě postoupila do třetího kola.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Tenistka Petra Kvitová na Wimbledonu

Článek

"Cítila jsem se o dost líp než v prvním utkání. Test už byl, proto jsem nebyla tak nervózní. Věděla jsem o svých úderech a něco jsem si i zkoušela, třeba čop a přechod na síť. Dala jsem i kraťas. Bylo to větší osahání mé hry," řekla Kvitová.

Od začátku zápasu hrála jistě, plnila taktický plán a i za pomoci chyb soupeřky získávala jednu hru za druhou. "Hrála jsem od začátku dobře. Jsem ráda, že mi psalo podání, které jsme trénovali," pochvalovala si čtvrtá nasazená.

Ve druhém setu ale Baltachaová dokázala i s přispěním publika snížit z 0:4 na 3:4. "Začala hrát rychleji, více riskovala, a proto to bylo vyrovnanější," řekla Kvitová. Navíc začala trochu cítit záda a pravou kyčel. "Záda jsou jenom zatuhlé, nic víc to není. Oni mě odblokují," plánovala tradiční akupunkturu.

Na zápas čekala Kvitová celý den ve svém pronajatém domě ve Wimbledonu. "Udělala jsem dobře. Den byl natáhlý, odpočívala jsem a přijela do areálu v době, kdy jsem věděla, že budu hrát," řekla. Původně měla hrát na kurtu číslo jedna, ale organizátoři přesunuli její zápas na dvojku. "To bylo dobře. Jen rozcvička byla spíš hektická, ale na kurtu to špatně nevypadalo a hrála jsem dobře," řekla.

O postup do osmifinále bude hrát s Varvarou Lepchenkovou z USA, kterou porazila na Roland Garros. "Doufám, že si ten poslední zápas pamatuje a já snad taky, ale nevidím to na trávě tak hladký," uvedla Kvitová a dělala si legraci, že kouč David Kotyza bude muset vzít raketu v tréninku do levé ruky, aby si zvykla na levačku.

Reklama

Související témata: