Hlavní obsah

Kvitová - Lepchenková 6:1, 6:0Kvitová rozdrtila Lepchenkovou, Nadalův přemožitel Rosol neuhrál ani set

Londýn
Aktualizováno

Tři čeští tenisté se v sobotu představili ve dvouhrách na grandslamovém Wimbledonu. Program na kurtu číslo 12 zahájila Klára Zakopalová proti Italce Schiavoneové, k překvapení však nedošlo a česká tenistka se ve 3. kole s turnajem rozloučila po prohře 0:6 a 4:6. Hned na to na stejném dvorci vyzval senzační přemožitel Rafaela Nadala Lukáš Rosol Němce Kohlschreibera, tentokrát však k překvapení nedošlo a český hráč se s turnajem rozloučil. Na kurtu číslo 1 se postavila Američanka Lepchenková obhájkyni loňského triumfu Petře Kvitové, která jednoznačně potvrdila papírové předpoklady a kvapíkovým tempem postoupila do osmifinále po setech 6:1 a 6:0.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Soustředěný pohled Petry Kvitové při utkání s Američankou Lepchenkovou ve 3. kole Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Kvitová zatím ve Wimbledonu neztratila ani set, stejnou bilancí se ovšem mohla pyšnit i  Lepchenková. Hned úvod zápasu ale naznačil, že česká hráčka statistiky soupeřky pokazí. Američanka rychle ztratila dvakrát podání a až v šesté hře dokázala uhrát game, kterým zmírnila jednoznačný průběh. Z ostrého tempa Kvitová neubrala ani ve druhém setu, v němž už zdecimované soupeřce kanára nadělila a za pouhých 53 minut odcházela s vítězným úsměvem do šatny. Světová čtyřka tak vyhrála i třetí vzájemný duel s americkou hráčkou.

"Cítím se s každým zápasem lépe a kvůli nervům je třetí zápas mnohem lepší než první. Jsem ráda a spokojená, jak jsem hrála," řekla Kvitová v televizi. Česká hvězda udělala proti Lepchenkové pouze deset chyb. "Hraju agresivně a chyby se budou v mé hře vždycky objevovat a je samozřejmě skvělé, když jich je co nejméně," dodala.

Kvitová bude o postup do čtvrtfinále bojovat s Italkou Franceskou Schiavoneovou, která se bude chystat na třetí českou soupeřku v řadě. Ve druhém kole vyřadila Kristýnu Plíškovou, v sobotu ji pak ve 3. kole čekala Klára Zakopalová. Ta v první kole překvapila vyřazením favorizované Slovenky Cibulkové, Schiavonenová ale nic podobného nepřipustila a vylepšila bilanci vzájemných duelů se Zakopalovou na 3:0.

Česká hráčka začala zápas nejhorším možným způsobem, v prvním setu nedokázala uhrát ani game a za pouhých 22 minut dostala "kanára". Druhá sada byla sice vyrovnanější, Schiavonenová si ale bezpečně držela servis a v sedmé hře získala rozhodující náskok při podání Zakopalové.

Lukáš Rosol nenavázal na senzační vítězství nad Španělem Rafaelem Nadalem a s Němcem Philippem Kohlschreiberem prohrál 2:6, 3:6 a 6:7. Při své premiéře v hlavní soutěži Wimbledonu tak šestadvacetiletý Rosol skončil ve třetím kole.

Výsledky českých hráčů, Wimbledon
Muži, dvouhra - 3. kolo:
Kohlschreiber (27-Něm.) - Rosol (ČR) 6:2, 6:3, 7:6 (8:6)on-line
Muži, čtyřhra - 2. kolo:
Paes, Štěpánek (4-Indie/ČR) - Erlich, Ram (Izr.) 6:2, 6:4, 7:6 (7:5).
Ženy, dvouhra - 3. kolo:
Schiavoneová (24-It.) - Zakopalová (ČR) 6:0, 6:4on-line
Kvitová (4-ČR) - Lepchenková (USA) 6:1, 6:0on-line
Ženy, čtyřhra - 2. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) - Cibulková, Hantuchová (SR) 6:2, 6:4.
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Inglot, Robsonová (Brit.) - Melzer, Benešová (12-Rak./ČR) 6:3, 3:6, 6:1, Ram, Peschkeová (15-Izr./ČR) - Erlich, Peerová (Izr.) 6:3, 3:6, 6:4.
Další výsledky z Wimbledonu najdete ZDE

Reklama

Související témata: