Hlavní obsah

Zoufalý Južnyj při zápase s Federerem žádal o radu i Agassiho

Londýn

Michail Južnyj není schopen najít zbraň na Rogera Federera, středeční porážka ve čtvrtfinále Wimbledonu byla čtrnáctá ve čtrnácti vzájemných zápasech. Když v úvodních dvou setech uhrál jen tři gamy, obrátil se ruský tenista dokonce s žádostí o radu do královské lóže. Oslovil wimbledonského šampiona z roku 1992 Andre Agassiho, který tam sledoval zápas po boku manželky Steffi Grafové.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Michail Južnyj během zápasu s Federerem.

Článek

"Zeptal jsem se Andreho, co mám dělat. Požádal jsem ho, jestli by mi mohl pomoci. Kdybych měl tu možnost, zeptal bych se každého, seděla tam spousta špičkových tenistů," prozradil Južnyj na tiskové konferenci po zápase.

Agassi byl nejblíže lavičce ruského hráče. "Ví, jak porazit Rogera a jak hrát na trávě. Něco mi poradil, ale moc mi to nepomohlo, protože to už bylo o dva sety pozdě. Možná kdybychom hráli na čtyři, pět nebo šest vítězných setů...," vyprávěl Južnyj.

Agassiho rada neměla žádný vliv na vývoj zápasu s výborně hrajícím šestinásobným wimbledonským šampionem, třetí set Južnyj prohrál 2:6. Zdál se být podobně bezmocný jako před měsícem na Roland Garros, kdy během porážky ve třetím kole se Španělem Davidem Ferrerem vyryl raketou do antuky "Sorry" jako omluvu směrem k publiku.

S Federerm zase prohrál, sní však dál

Když ve třetím setu nevyužil dva brejkboly na 2:2, hlasitě nadával ve své mateřštině. A nebyl to jediný okamžik, kdy dal průchod své frustraci. "Mnohokrát jsem křičel rusky. Divil jsem se, proč do háje ten míček vždycky zůstane na mé straně a nepřejde na tu jeho," řekl s úsměvem šestadvacátý nasazený.

Ani po čtrnácté porážce nepřestává snít, že fenomenálního Švýcara jednou porazí. "Můžu říct, že je to pořád můj sen. Myslím, že když budu hrát s Rogerem víc, víc a víc, tak možná budu mít šanci ho porazit. Ale není to tak, že bych se každé ráno probouzel s myšlenkou, že jednou porazím Rogera," dodal ruský tenista, který s Federerem prohrává už dvanáct let.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články