Hlavní obsah

S. Williamsová - Azarenková 6:3, 7:6Serena si posedmé zahraje o titul ve Wimbledonu, čeká ji Radwaňská

Praha/Londýn

Tenisový Wimbledon již zná finalistky ženské dvouhry. Poprvé v kariéře bude v sobotu o grandslamový titul bojovat Polka Agniezska Radwaňská, která ve čtvrtečním semifinále vyřadila ve dvou setech Němku Kerberovou. Ve druhém semifinále přehrála Serena Williamsová Bělorusku Azarenkovou po setech 6:3 a 7:6 (8:6).

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Serena Williamsová oslavuje vítězství nad Victorií Azarenkovou a postup do finále Wimbledonu.

Článek

Serena Williamsová v semifinálovém zápase servírovala v podobné formě jako ve čtvrtfinále proti české obhájkyni titulu Petře Kvitové. V úvodním setu prohrála jen jednu výměnu po svém prvním podání a díky jedinému brejku vyhrála sadu 6:3.

Ve třetí hře druhé sady Azarenkové znovu sebrala servis, ale běloruská tenistka v šestém gamu využila ojedinělou šanci a brejkem se vrátila do zápasu. Běloruska se zlepšila především při vlastním podání a dotáhla set až do tie-breaku.

V jeho koncovce však udělala dvě chyby a druhý mečbol Serena Williamsová využila. Za stavu 7:6 ukončila zápas svým 24. esem, Azarenková zaznamenala jen jedno. Třicetiletá Američanka tak bude hrát své sedmé wimbledonské finále, může získat pátý titul.

Nervozitu z úvodu Radwaňská zvládla

Třiadvacetiletá Radwaňská hrála své první grandslamové semifinále a nervozita na ní byla znát jen v úvodu. Kerberovou pustila do vedení 3:1, pak však zpřesnila hru a pěti vyhranými gamy za sebou získala první set.

V druhé sadě pokračovala rodačka z Krakova v téměř bezchybném představení, za stavu 2:2 proměnila i svůj třetí brejkbol v zápase a výhodu zisku soupeřčina podání už udržela. "Splnil se mi dětský sen. Osmnáct let hraju tenis a stejnou dobu jsem toužila po tom hrát grandslamové finále," uvedla Radwaňská, jež postoupila do zápasu o titul na jednom ze čtyř velkých turnajů jako první Polka od Jadwigy Jedrzejowské v Paříži v roce 1939.

Pokud finále vyhraje, stane se světovou jedničkou. Se Serenou Williamsovou se třiadvacetiletá Polka utkala jen dvakrát už před čtyřmi lety. Uhrála tehdy vždy jen po čtyřech gamech.

Wimbledon 2012
Ženy, dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (6-USA) - Azarenková (2-Běl.) 6:3, 7:6 (8:6)on-line
A. Radwaňská (3-Pol.) - Kerberová (8-Něm.) 6:3, 6:4.

Reklama