Hlavní obsah

Tenistka Benešová kvůli zraněnému ramenu ukončila sezónu

New York

Česká tenistka Iveta Benešová předčasně ukončila sezónu. Třiašedesátá hráčka světa oznámila, že už letos nebude pokračovat kvůli problémům s ramenem. Nebude tak mimo jiné k dispozici pro listopadové finále Fed Cupu proti Srbsku.

Foto: protenis.cz/ECM Prague Open

Iveta Benešová na Prague Open.

Článek

"Konec sezóny pro mě... Už nemůžu vydržet bolest ramena. Snažila jsem se, ale bylo to trápení," napsala devětadvacetiletá Benešová po vypadnutí v 1. kole smíšené čtyřhry na US Open. Tu hrála se svým životním partnerem Jürgenem Melzerem z Rakouska, s nímž údajně na září chystá svatbu.

Vítězka dvou turnajů WTA Benešová má problémy s levým ramenem už několik měsíců. K květnu se kvůli němu odhlásila z turnaje ve Štrasburku, v červenci zase nemohla hrát v Palermu ani Bastadu. Zřejmě i vinou zranění své šikovnější ruky prožívala bývalá česká jednička nepovedenou šňůru na WTA Tour, kde od postupu do 2. kola na květnovém turnaji v Římě prohrála devět zápasů ve dvouhře za sebou.

Benešová po nuceném ukončení sezóny přijde o šanci zahrát si finále Fed Cupu, k němuž přispěla ziskem dvou bodů ve dvouhře a čtyřhře v únorovém zápasu prvního kola proti Německu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články