Hlavní obsah

Diváci mně dobili energii a v neděli to bude peklo, těší se Berdych

Buenos Aires

Třináctitisícová aréna v argentinském Buenos Aires byla vyprodaná a diváci o sobě dali vědět. Zvlášť v době, kdy domácí Juan Mónako tvrdě proháněl Tomáše Berdycha po antuce. Českému tenistovi to ale paradoxně pomohlo, zápas otočil a v semifinále Davis Cupu srovnal stav na 1:1.

Foto: Eduardo Di Baia, ČTK/AP

Tomáši Berdychovi pomohl i asi padesátihlavý ostrůvek českých fandů.

Článek

"Uprostřed zápasu jsem se necítil nejlépe, ale ty tisíce diváků mně dobily energii a povedlo se mi to otočit, " řekl Berdych po utkání. "Snažil jsem se vyhrávat bod za bodem a vrátit se ve čtvrtém setu do zápasu, což se mi povedlo a jsem šťastný," uvedl.

"Po dnešku je to pro nás ideální stav a klíčová bude čtyřhra. Uděláme s Radkem všechno pro to, abychom vedli po sobotě 2:1 a dostali Argentinu pod tlak," dodal Berdych s tím, že nedělní boj o rozhodující bod bude při té divácké kulise peklem. Kotel arény Parque Roca podle něj ještě neukázal maximum.

Vyrovnal se legendárnímu Javorskému

V Davisově poháru Berdych vyhrál šestou pětisetovou dvouhru ze sedmi. Zároveň to byl jeho jubilejní dvacátý vyhraný zápas daviscupové dvouhry a vyrovnal se tak legendárnímu Jiřímu Javorskému. Více výher v singlu už mají z Čechů v DC jen Tomáš Šmíd (22), Jaroslav Drobný (24), Jan Kodeš (39) a Roderich Menzel (40).

Reklama