Hlavní obsah

Nadal je před návratem na kurty nervózní, obává se o své koleno

Madrid

Španělský tenista Rafael Nadal je před návratem na kurty po šestiměsíční pauze pořádně nervózní. Bývalý první hráč světa, který kvůli potížím s kolenem nehrál od červnové porážky s Lukášem Rosolem ve Wimbledonu, se ve čtvrtek se představí na exhibičním turnaji v Abú Zabí. Španěl kalkuluje s tím, že do ideální formy se dostane zhruba za tři měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Tenista Rafael Nadal od svého návratu na kurty nečeká okamžitě zázraky.

Článek

"Mám určité obavy a pochybnosti," citovala šestadvacetiletého Nadala agentura AP. "Ale to je normální, bavíme se přece o kolenu, takže mám samozřejmě strach, jak se bude chovat. Nezbývá nic jiného než věřit mým lékařům, že všechno bude v pohodě," dodal aktuálně čtvrtý tenista žebříčku.

Vítěz jedenácti grandslamů je také připraven v úvodu sezóny vynechat několik turnajů, aby se mohl dostat do potřebné kondice. "Musím počítat s tím, že koleno nebude stoprocentně reagovat hned, ale že s ním bude ještě hodně práce. Takže první tři měsíce budu pravidelně střídat hraní s odpočinkem," uvedl Nadal s tím, že v plné formě by chtěl být na turnaji v Monte Carlu, kde už osm let za sebou nenašel přemožitele.

Nadal kvůli zranění přišel mimo jiné o možnost obhajovat zlato na olympiádě v Londýně, kde měl být vlajkonošem španělské výpravy. Chyběl také ve finále Davisova poháru, které bez něj španělská reprezentace s Českou republikou prohrála.

V Abú Zabí se vedle něj představí také první hráč světa Novak Djokovič a trojka Andy Murray z Velké Británie.

Reklama