Hlavní obsah

Lendlův svěřenec Murray obhájil titul v Brisbane

Brisbane
Aktualizováno

Britský tenista a třetí hráč světa Andy Murray obhájil titul v Brisbane. Pětadvacetiletý svěřenec Ivana Lendla, který před rokem ovládl právě první společný turnaj a má za sebou životní sezónu, zdolal ve finále Bulhara Grigora Dimitrova 7:6 a 6:4.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Murrayho oslavné gesto v zápase s Dimitrovem.

Článek

Pro Murrayho se ale finálový duel nevyvíjel dobře a v obou setech byl brejk pozadu. Jednadvacetiletý Bulhar začal své první finále na okruhu ATP nebojácně, sebral vítězi loňského US Open i londýnské olympiády hned první servis a vedl 4:1. Jenže neudržel nervy a Murray vyhrál tie-break 7:0.

Ve druhé sadě Murray znovu ztratil servis na 3:4, následně si vzal brejk zpět a když se mu to povedlo znovu, po hodině a půl zápas ukončil. Jeho poslední krok za 25. titulem v kariéře sledoval dnes v Brisbane i Lendl, který během turnaje přiletěl.

„Bylo to jeho první finále a každý se mnou bude souhlasit, že hrál úžasný tenis. Byl to strašně těžký zápas," uznal Murray. „Vyměnil kouče, začal s novým týmem a jsem si jistý, že spolu dokážou velké věci," předpověděl Dimitrovovi.

Tipsarevič má po výhře nad Bautistou titul z Čennaí

Srbský tenista Janko Tipsarevič vyhrál turnaj v Čennaí. Druhý nasazený hráč ve finále porazil 3:6, 6:1 a 6:3 Roberta Bautistu ze Španělska, který v Indii ve čtvrtfinále vyřadil turnajovou jedničku Tomáše Berdycha.

Osmadvacetiletý Tipsarevič v Čennaí dosáhl na titul na druhý pokus, loni devátý hráč světa nestačil na Kanaďana Milose Raonice. Celkově si díky triumfu připsal čtvrtý turnajový úspěch v kariéře.

Čtyřiadvacetiletý Bautista postoupil v Čennaí do prvního finále v životě a mohl se stát prvním nenasazeným vítězem od triumfu českého tenisty Michala Tabary před dvanácti lety. Díky finálové účasti by se měl v novém vydání světového žebříčku posunout z 80. na 55. pozici.

Tenisový turnaj v Brisbane (tvrdý povrch)
Muži (dotace 436.630 dolarů)
Dvouhra - finále
Murray (1-Brit.) - Dimitrov (Bul.) 7:6 (7:0), 6:4
Čtyřhra - finále
Melo, Robredo (Braz./Šp.) - Butorac, Hanley (1-USA/Austr.) 4:6, 6:1, 10:5
Tenisový turnaj mužů v Čennaí v Indii (tvrdý povrch, dotace 385.150 dolarů):
Dvouhra - finále:
Tipsarevič (2-Srb.) - Bautista (Šp.) 3:6, 6:1, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Paire, Wawrinka (Fr./Švýc.) - Begemann, Emmrich (Něm.) 6:2, 6:1.

Reklama

Související témata: