Hlavní obsah

Azarenkovou příští soupeřky nezajímaly. Ale na zranění Sereny Williamsové se vyptávala

Melbourne

Světová tenisová jednička Victoria Azarenková hladce postoupila do druhého kola Australian Open, ale další možné soupeřky v pavouku prý nesleduje. Mnohem více než nejbližší zápasy jí však zaujala zpráva o zranění Sereny Willamsové.

Foto: Toby Melville, Reuters

Běloruská tenistka Viktoria Azarenková v úvodním kole Australian Open.

Článek
Fotogalerie

Azarenková v úvodním kole vyřadila Rumunku Moniku Niculescuovou po setech 6:1, 6:4. A bezprostředně po zápase se na tiskové konferenci dozvěděla od novinářů, že její přemožitelka z loňského finále US Open sice vyprovodila Edinu Gallovitsovou-Hallovou dvakrát 6:0, ale přivodila si zranění kotníku.

„Ještě jsem to neslyšela, protože jdu teprve ze svého zápasu. Vím jenom, že hladce vyhrála. Jaké tedy měla zranění?" pídila se po informacích poté, co se třiadvacetileté Bělorusky jeden z novinářů zeptal, zda ví o indispozici své velké rivalky.

Na pavouka se už nedívá

Americká veteránka špatně došlápla při dobíhání míčku a přivodila si nepříjemné zranění kotníku, který si následně nechala ošetřit. „Bylo to hodně bolestivé. Snažila jsem se dát dohromady a ujistit se, že mohu pokračovat dál," popsala kritický moment Williamsová.

Právě s ní by se Azarenková potenciálně měla v Melbourne utkat v semifinále. Rodačka z Minsku ovšem popřela, že by už na případný semifinálový duel myslela.

„Dříve jsem se na los pořád dívala, což mě nutilo o tom neustále přemýšlet. Teď už se na pavouka ale nikdy nedívám. Vím, že můj trenér potenciální soupeřky sleduje, ale já o nich zatím nic nevím," dušovala se Azarenková.

Na stěnách má fotky

Obě hráčky se letos mohly střetnout už na turnaji v Brisbane, jenže Běloruska k utkání nakonec nenastoupila kvůli nepovedené pedikúře, po níž musela podstoupit menší chirurgický zákrok.

„Nemělo cenu tajit, co se mi stalo. Když jsem s tím šla za doktorem, říkal mi, že dámy za ním s tímhle chodí skoro každý týden," pokračovala blonďatá tenistka.

Azarenková obhajuje v Melbourne grandslamový triumf a dostává se jí také náležité pozornosti. Tu si však neužívá zase tak dlouho. Teprve až po postupu do čtvrtfinále Wimbledonu 2011 byla například požádána, aby udělala tiskovou konferenci.

V areálu Australian Open však všude visí její portréty a je jasné, že ona je nyní hvězdou první velikosti. „Nedávno jsem šla na kurty a pán z ochranky mě zastavil a ptal se mě: Máte vstupní pas? A po stěnách tam byly moje fotky, tak jsem mu řekla: Tohle je můj pas! Obrázky tam určitě ještě nějakou dobu budou, což je skvělý pocit," pochvalovala si Azarenková.

Ve druhém kole se utká s přemožitelkou Karolíny Plíškové, Řekyní Eleni Daniiliduovou.

Reklama

Související témata: