Hlavní obsah

Myskinová nechce být v jednom týmu se Šarapovovou

PRAHA

Ruské tenistky jsou momentálně na nejlepší cestě do finále Fed Cupu, ale v úspěšném týmu není vše tak ideální jak to vypadá. Současná ruská jednička Anastasia Myskinová se nechala slyšet, že pokud bude příští rok do týmu přizvána Maria Šarapovová, ona Fed Cup hrát nebude. Šarapovová nebyla k semifinále Fed Cupu v Moskvě nominována.

Foto: DPA/EPA

Anastasia Myskinová.

Článek

"Pokud bude (Šarapovová) pozvána příští rok do reprezentace, nepočítejte s tím, že tam uvidíte i mne," vzkázala Myskinová, jenž v semifinále Fed Cupu včera deklasovala Rakušanku Wartuschovou dvakrát 6:0.

Šarapovová do letošního týmu pozvána nebyla, ale nehrající kapitán ruské reprezentace Šamil Tarpiščev dal najevo, že s ní počítá pro příští rok. Ostatní ruské tenistky z toho ale nejsou příliš nadšené, stejně jako Tarpiščevova asistentka u národního týmu Larisa Neilandová. Důvod je prostý - nezkrotný otec Šarapovové Jurij.

Šarapov není vítán

"Mariiným hlavním problémem je její otec a opravdu si nedovedu představit jeho osobu ve společnosti rodičů ostatních dívek," poukázala Neilandová na nezvladatelnost Šarapova seniora. "Pokaždé když Maria hraje s nějakou krajankou, její otec se chová nevhodně a častuje její soupeřky nevybíravými výrazy," dodala Neilandová.

S tím plně souhlasí i Myskinová. "Je to normální sprosťák, nehodlám být ve společnosti lidí jako je on," řekla poslední vítězka French Open, jenž má se Šarapovem vlastní zkušenost. Při semifinále Turnaje mistryň s jeho dcerou Šarapov povzbuzoval sibiřskou krásku hodně nahlas a na Myskinovou naopak často křičel ať zápas raději vzdá.

Rusky si poradí i bez Šarapovové

Pokud by Šarapovová i příští rok Fed Cup nehrála, mají Rusky stále dost silný tým. Letos je reprezentují kromě Myskinové i vítězka US Open Světlana Kuzněcovová, Věra Zvonarevová a Jelena Lichovcevová. A to jsou ještě v záloze Jelena Dementěvová a talentovaná Jelena Bovinová, obě hráčky patřící do první světové patnáctky.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík