Hlavní obsah

Azarenková, Šarapovová, Kvitová? Pro Steffi Grafovou i po čtyřicítce žádný problém, tvrdí Agassi

I ve třiačtyřiceti letech by někdejší jednička žebříčku Steffi Grafová byla schopna konkurovat nejlepším současným světovým tenistkám. Tvrdí to alespoň její manžel, legendární americký tenista Andre Agassi. „Mezi nejlepší pětku by určitě patřila," míní rovněž bývalý světový hráč číslo jedna.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Andre Agassi líbá svoji manželku Steffi Grafovou na tenisové exhibici v červnu 2011 v Praze.

Článek

Na nedávném Australian Open šokovala dvaačtyřicetiletá Japonka Kimiko Dateová-Krummová (74. hráčka žebříčku WTA) postupem do 3. kola dvouhry. Grafová, dvaadvacetinásobná vítězka v singlu na grandslamových turnajích, by však podle Agassiho došla ještě mnohem dál.

„Z pohledu hráče můžu odpovědně prohlásit, že Steffi by se svým stylem hry z devadesátých let dokázala držet krok se standardy dnešního ženského tenisu," uvedl Agassi v interview pro australskou agenturu AAP.

Silové pojetí by kompenzovala technikou úderů

Souboje s Azarenkovou, Šarapovovou, Kvitovou? Podle Agassiho žádný problém, pokud by jeho choti drželo zdraví. „Silové pojetí se samozřejmě změnilo, to by ale Steffi dokázala technikou úderů a rychlostí kompenzovat," domnívá se osminásobný grandslamový vítěz ve dvouhře, který se se svou ženou před rokem a půl zúčastnil tenisové exhibice v Praze.

Grafová, která pobyla v pozici světové tenisové jedničky plných 377 týdnů, aktivní kariéru ukončila v roce 1999. O další úspěchy ji připravily časté zdravotní problémy, především se zády a koleny. I z tohoto pohledu se jeví případný comeback německé tenisové ikony jako nereálný.

Na dotaz, jak by si v současné éře počínal on sám, odpověděl Agassi opatrněji: „Musel bych velmi tvrdě trénovat, abych se dostal na páté místo žebříčku." Na Tomáše Berdycha (aktuálně šestý v ATP) by se tedy cítil?

Reklama