Hlavní obsah

Ostrava vrátila Kvitovou na správnou cestu. Všechno se ale nezmění lusknutím prstu, ví česká jednička

Ostrava

Mohl by to být záblesk lepších časů. Petra Kvitová ukázala při ostravském víkendu, že pořád má na to, aby byla velkou hráčkou. Fedcupový restart se osmé tenistce světa povedl. Dva body proti Australankám jsou tím, co po zoufalém startu sezóny třiadvacetiletá slečna potřebovala.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petra Kvitová se raduje po výhře nad Jarmilou Gajdošovou z Austrálie.

Článek

Výhrami nad Jarmilou Gajdošovou a Samanthou Stosurovou překlopila svůj letošní poměr vítězství a porážek na skóre 5:4. Důležitější zprávou je ale proměna Kvitové z plačtivé a odevzdané soupeřky v bojovnici, která je zase schopná otáčet zápasy: „Chtěla jsem taky něco ukázat divákům," hodnotila s úsměvem svůj nedělní úprk z mečbolu australské jedničky. „Se Samanthou to byl asi můj nejlepší výkon sezóny," tvrdila Kvitová.

Pomohlo jí, že se vrátila do prostředí, v němž se vždy cítila komfortně: mezi kamarádky z týmu a na halový kurt, což je místo, kde ze sebe v minulosti vymáčkla nejlepší výkony. „Celkově je hala pro mě to nejlepší, co může být, i když třeba letos v Paříži to tak dobře nevypadalo. Rychlý povrch mi sedí," vyprávěla.

Kvitová po prvních kolech Fed Cupu:
2010 Memphis semifinále, Indian Wells 2. kolo, Miami 2. kolo
2011 Paříž výhra, Dubaj 1. kolo, Indian Wells 2. kolo, Miami 3. kolo
2012 Indian Wells 3. kolo, Miami 2. kolo

Teď ji ale čeká období, v němž se jí zpravidla moc nedaří. Tento týden hraje v Dauhá, poté se přesune do Dubaje a pak už následují velké americké turnaje na betonech v Indian Wells a v Miami, kde Češku sužují problémy s astmatem. „Mám léky a jen doufám, že nebude vedro jako v Austrálii," řekla. „Všechno se ale nezmění lusknutím prstu. Pořád na mě bude tlak a každý si stejně najde to svoje. Takže co bude v příštích týdnech, radši tak úplně neřeším."

Reklama

Související témata: