Hlavní obsah

Nadal má i po porážce z návratu skvělý pocit. Ale koleno mě pořád trápí, stěžuje si

Vina del Mar

Na titul sice nedosáhl, ale z návratu do velkého tenisu je i tak Španěl Rafael Nadal nadšený. Bývalá světová jednička nastoupila v chilském Viňa del Mar do profesionálního turnaje po dlouhé sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním levého kolena. Rodák z Mallorky odehrál v šesti dnech devět zápasů, ale ani ve dvouhře, ani ve čtyřhře se nakonec celkového vítězství nedočkal.

Foto: Luis Hidalgo, ČTK/AP

Rafael Nadal na Horacia Zeballose ve finále nestačil.

Článek

„Ještě před týdnem jsem vůbec netušil, jak bude moje tělo vůbec reagovat. Teď alespoň vím, že můžu hrát na určité úrovni. Myslím, že jsem prožil hodně pozitivní týden," citují Nadala oficiální stránky ATP.

Pro jedenáctinásobného grandslamového šampióna bylo vystoupení na antuce ve Viňa del Mar prvním oficiálním startem od loňské wimbledonské porážky od Lukáše Rosola. A podle svých slov má nyní hodně na čem pracovat.

„Budu se chtít hlavně každým dnem zlepšovat ve fyzičce, což je to nejdůležitější, protože nemám pocit, že by jinak úroveň mého tenisu byla špatná. Jen potřebuji více času na kurtu," uvědomuje si.

Z porážky si hlavu nedělal

Přibrzdit ho však znovu mohou zdravotní potíže, protože problémy s kolenem ještě nejsou zažehnané: „Koleno mě stále trápí. Člověk ale musí čelit nepřízni osudu, jak jen nejlépe umí. Musím se dívat dopředu, neustále na sobě pracovat a užívat si toho, co mám nejraději, tedy hraní tenisu."

Šestadvacetiletý Španěl v Chile nakonec podlehl až ve finále dvouhry Argentinci Horaciu Zeballosovi, jenž se tak stal po Rogeru Federerovi a Novaku Djokovičovi teprve třetím hráčem světa, který dokázal Nadala porazit v antukovém finále.

Aktuální světová pětka si ale z porážky velkou hlavu nedělá. „Tenis je určitě důležitý, pro mě je ale nejlepší věcí to, jaké jsem měl pocity z tohoto týdne. Z plného stadiónu a jedné z nejlepší fanouškovské atmosféry, jakou jsem kdy zažil. Na tohle místo jen tak nezapomenu," pochvaloval si chilské publikum.

„Byl jsem dva míčky od titulu, ale už jsem říkal, že výsledek tentokrát pro mě nebyl tím nejpodstatnějším, i když bych samozřejmě moc rád vyhrál. Zvítězil ale můj soupeř, a zaslouženě, k čemuž mu gratuluji. Pro mě je ale skvělé, že jsem teď dokázal vyhrát čtyři zápasy za sebou," dodal vítěz 47 turnajů ATP.

Z Chile se Nadal přesunul na turnaj do brazilského Sao Paula. Následně si vezme týden volna před turnajem v mexickém Acapulku.

Reklama

Související témata: