Hlavní obsah

Vydělal milióny, teď se bývalý wimbledonský vítěz Ivaniševič topí v dluzích

Záhřeb

Jen na turnajových prémiích vydělal přes 20 miliónů dolarů, v součsnosti se ale bývalý druhý tenista světa Goran Ivaniševič potýká s dluhy svých firem. Jak píše chorvatský web tportal.hr, jedna z Ivaniševičových společností, která ve Splitu vybudovala komplex s byty a obchody, dluží v přepočtu přes 19 miliónů korun, z toho téměř pětinu činí nedoplatek na daních. Chorvatská státní finanční agentura ji proto navrhuje poslat do konkurzu.

Foto: Profimedia.cz

Goran Ivaniševič na snímku z loňského roku na turnaji veteránů v Londýně.

Článek

"Otec jen věřil špatným lidem," řekl o neúspěšném projektu, ve kterém se angažovali i jeho rodiče, už před časem Ivaniševič, kterého se podnikatelské štěstí vůbec moc nedrží. Jiná jeho společnost, jež obchoduje s nemovitostmi, má totiž už více než rok a půl zablokované účty a prodělala přes milión kun (3,3 miliónu korun).

Tenista, který v roce 2001 jako dosud jediný hráč zvítězil ve Wimbledonu na divokou kartu a kariéru ukončil v roce 2004, měl přitom slušné příjmy i díky reklamním smlouvám a dodnes si vydělává na veteránských turnajích. Peníze se jej ale moc nedrží, důkazem může být i osud jachty za dva milióny eur (asi 52 miliónů korun), kterou mu před třemi lety zabavila leasingová firma kvůli neuhrazeným splátkám.

Ivaniševičovy současné problémy se podobají potížím, které dnes musí řešit i další někdejší velká hvězda tenisových kurtů Iva Majoliová. Té hrozí, že kvůli dluhům z podnikání přijde o dva záhřebské byty.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články