Hlavní obsah

Šestnáctiletá česká tenistka Siniaková prošla kvalifikací v Miami, uspěli i Hájek a Karolína Plíšková

Šestnáctiletá česká tenistka Kateřina Siniaková uspěla v kvalifikaci prestižního turnaje v Miami a zahraje si v hlavní soutěži dotované více než čtyřmi milióny dolarů. Dvoukolovou kvalifikaci zvládli také Karolína Plíšková a Jan Hájek.

Foto: Lai Seng Sin, ČTK/AP

Karolína Plíšková

Článek

Sedmá nasazená Petra Kvitová se ve svém úvodním vystoupení utká ve druhém kole s Číňankou Šuaj Pcheng, která ve dvou setech porazila Švédku Sofii Arvidssonovou. Kvitová se dosud s 34. hráčkou světa střetla dvakrát a obě loňská utkání vyhrála.

Siniaková, která se v lednu probojovala do finále juniorky Australian Open, dostala od pořadatelů turnaje v Miami divokou kartu a příležitost využila dokonale. Při premiéře v kvalifikaci na okruhu WTA nejprve tenistka pražské Sparty zdolala 97. hráčku světa Mandy Minellaovovou z Lucemburska a dnes si poradila i s Američankou Alexou Glatchovou 6:4, 6:3. Už díky úspěchu v kvalifikaci Siniaková výrazně vylepší 821. místo v žebříčku WTA.

Na rozdíl od Indian Wells prošla kvalifikací i Karolína Plíšková. Zatímco v Kalifornii coby čerstvá držitelka premiérového turnajového titulu z Kuala Lumpuru vypadla v prvním kole, na Floridě vyřadila Jarmilu Gajdošovou z Austrálie 7:6, 6:1 i Američanku Coco Vandewegheovou 6:2, 6:3.

Karolína Plíšková, která ve čtvrtek oslaví 21. narozeniny, si letos zahraje čtvrtý turnaj WTA. Naopak její dvojče Kristýna ztroskotala v boji o postup na Slovence Janě Čepelové, které podlehla 6:1, 2:6 a 5:7.

Hájek po neúspěšné kvalifikaci v Indian Wells nejprve hladce zdolal Němce Mischu Zvereva 6:1, 6:3 a postup vybojoval v duelu s Američanem Stevem Johnsonem po setech 1:6, 6:4, 6:4.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 4,195.765 dolarů) - dvouhra, 1. kolo:
Tomljanovičová (Chor.) - Pěrvaková (Kaz.) 6:2, 6:2
Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) - Curenková (Ukr.) 6:4, 7:6 (17:15)
Moritaová (Jap.) - Watsonová (Brit.) 1:6, 7:5, 6:4
Mladenovicová (Fr.) - Wozniaková (Kan.) 7:5, 6:2
Beguová (Rum.) - Erakovicová (N. Zél.) 6:1, 4:6, 6:4
Pennettaová (It.) - Larssonová (Švéd.) 6:4, 6:1
Bertensová (Niz.) - Tatišviliová (Gruz.) 6:0, 1:0 skreč
Šuaj Pcheng (Čína) - Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: