Hlavní obsah

Veselý - Rosol 5:7, 6:4, 7:6Veselý šokoval výhrou nad Rosolem, do semifinále postupuje i Štěpánek

Prostějov
Aktualizováno

Parádní turnaj zažívá český talentovaný tenista Jiří Veselý. Devatenáctiletý hráč ve čtvrtfinále Czech Open v Prostějově dokázal zdolat druhého nasazeného kolegu z daviscupového týmu Lukáše Rosola po setech 5:7, 6:4 a 7:6. Postupuje i Štěpánek, který po výborném výkonu zdolal turnajovou čtyřku Španěla Alberta Montaňése 6:2, 6:4, vypadl naopak Jan Hájek, který podlehl Rusovi Tejmurazi Gabašvilimu 4:6, 3:6.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Český talent Jiří Veselý v utkání s Lukášem Rosolem.

Článek

Devatenáctiletý Veselý musel na postup vydat mnoho sil. Jeho radost po téměř dvou a půlhodinovém boji byla obrovská. „Jsem šťastný. Mám tady už splněno. Bylo to však strašně náročné, vyrovnané. Oba skvěle podáváme, a tak rozhodovaly maličkosti. V koncovce byl o něco lepší Lukáš, ale naštěstí jsem to doservíroval na 6:6, a když jsem v tie-breaku dal tři esa, dostal jsem ho pod tlak, což rozhodlo," tvrdil Veselý, který se postupem do semifinále posunul na 106. příčku žebříčku ATP, tedy na dohled první stovky.

Štěpánek do zápasu s Montaňésem vstoupil aktivně, už v páté hře prolomil Španělův servis a set v klidu dohrál. Brejkem vstoupil i do druhého dějství, přičemž dalším zvýšil vedení už na 5:2 a bylo prakticky dobojováno. Montaňés sice snížil na 5:4, ale Štěpánek vzápětí nenechal nikoho na pochybách, že komplikace s postupem nechce připustit.

„Dnes to byl diametrálně odlišný výkon než včera. Herně i emočně. Hrál jsem agresivně od prvního do posledního míče a s výjimkou krátké chvíle ve druhém setu jsem byl pořád vepředu a soupeře tlačil. Petr Korda mě včera zdrbal na tři doby a pomohlo to. Ani na chvíli jsem nezapochyboval. Věděl jsem totiž, že podání si uhrávám v pohodě. Ten jeden servis, co jsem ztratil, to byla souhra náhod. Poslední gam jsem zahrál přesně tak, jak jsem měl. Vyhrál jsem od svého návratu poprvé třetí duel po sobě, a jak už jsem říkal, právě to je nejlepší léčba. Přenést to budu chtít i do dalšího zápasu," tvrdil Štěpánek.

Trojnásobný vítěz a loňský finalista prostějovského challengeru Hájek s Gabašvilim bojoval, ale od páté hry prvního setu, kdy poprvé ztratil svůj servis, tahal už jen za kratší konec. „Rus byl tentokrát lepší. První set byl o jednom brejku, pak už mi nedal šanci. Začátek druhé sady mi bohužel utekl, bylo to však jeho skvělou hrou. Já moc chyb neudělal, ale ať jsem se snažil jakkoliv, nešlo to. Zklamaný z toho, že tady končím, jsem jen sportovně. Ze své hry mám však dobrý pocit. Výsledky jsou slušné, úroveň si držím," uvedl Hájek.

V semifinále se utkají Štěpánek s Gabašvilim a Veselý s Němcem Peterem Gojowczykem, který v posledním čtvrtečním čtvrtfinále vyřadil turnajovou šestku Španěla Alberta Ramose po setech 6:3, 1:6 a 6:4.

Tenisový challenger Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (5-ČR) - Montaňés (4-Šp.) 6:3, 6:4
Veselý (ČR) - Rosol (2-ČR) 5:7, 6:4, 7:6 (7:4)
Gabašvili (Rus.) - Hájek (8-ČR) 6:4, 6:3
Gojowczyk (Něm.) - Ramos (6-Šp.) 6:3, 1:6, 6:4.
Semifinálové dvojice:
Štěpánek - Gabašvili, Veselý - Gojowczyk.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články