Hlavní obsah

Makarovová, Vesninová - Hlaváčková, Hradecká 6:4, 7:5Konec! Hlaváčková s Hradeckou vypadly v semifinále French Open

Aktualizováno

Po triumfu Františka Čermáka s Lucií Hradeckou ve finále mixu se český tenis na grandslamovém French Open dalšího úspěchu nedočká. Lucie Hradecká totiž tentokrát po boku Andrey Hlaváčkové prohrála v semifinále čtyřhry s ruským párem Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová, 4:6,5:7.

Foto: Sport.cz

Andrea Hlaváčková (na snímku) bojuje spolu s Lucií Hradeckou o finále French Open.

Článek

Vítězky French Open z roku 2011 Hradecká s Hlaváčkovou ztratily stejně jako ve čtvrtfinále první set a ve druhém se nadechovaly k obratu. Jenomže vedení 4:1 neudržely a za stavu 4:5 odvrátily první mečbol Rusek. Do zkrácené hry ovšem druhou sadu posunout nedokázaly a zápas po hodině a půl prohrály.

"K postupu chyběl lepší výkon, nesešly se nám gamy, v kterých bych to podržela zezadu a Lucka na síti. A soupeřky hrály moc dobře," řekla Hlaváčková Radiožurnálu. "Druhý set jsme určitě měly získat, bylo tam víc chyb," řekla Hradecká.

Hlaváčková s Hradeckou odehrály na Roland Garros letos spolu svůj nejlepší turnaj. Před cestou do Paříže se jim totiž na okruhu WTA nedařilo.

"Na to, jak nás všichni možní lidé odepisovali, že tenhle rok je strašný, tak jsme tady zahrály dobré zápasy a semifinále na grandslamu není špatné. Za to nemusíme být smutné, i když jsem samozřejmě chtěly do finále, ale sezóna nekončí," řekla Hradecká.

Tenisový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 21,017.000 eur):
Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
Vesninová, Makarovová - Hlaváčková, Hradecká 6:4, 7:5on-line
Juniorky:
Čtyřhra - semifinále:
Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Konjuhová, Zhaová (3-Chorv./Kan.) 6:2, 6:4

Reklama

Související témata: