Hlavní obsah

Veselý - Gojowczyk 6:2, 5:7, 6:2Spanilá Veselého jízda nebere konce, v Prostějově si zahraje o triumf se Štěpánkem

Prostějov
Aktualizováno

Ve spanilé jízdě prostějovským challengerem pokračuje devatenáctiletý český tenisový talent Jiří Veselý. Po třísetovém vítězství nad Němcem Gojowczykem 6:2, 5:7, 6:2 se probojoval až do finále, kde se utká s kolegou z daviscupové reprezentace Radkem Štěpánkem. Ten po obrovské bitvě, která trvala bez tří minut tři hodiny, udolal Rusa Gabašviliho 7:5, 6:7 (4), 7:5.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jiří Veselý na turnaji v Prostějově

Článek

Veselý byl prakticky celý zápas lepší. Postup si zdramatizoval, když nezvládl koncovku druhého setu. V závěrečném dějství však už znovu dominoval.

„V prvním setu jsem ho jasně přehrával a v podobném začal i druhý. Jenže za stavu 5:4 jsem znervózněl, když se mi až příliš do hlavy vloudili myšlenky, že jsem strašně blízko k první světové stovce a tedy účasti v hlavní soutěži na US Open. To mě svazovalo, a proto jsem set prohrál. Věřil jsem však, že se mohu vrátit k svojí hře a naštěstí jsem chytil úvod třetího setu a pak už jsem mu nedal šanci," jásal se Veselý.

Poté zdůraznil, že svou kůži nehodlá prodat lacino ani fe finále, byť proti němu bude stát o generaci starší ostřílený harcovník. „Strašně se těším. S Radkem jsme spolu jen jednou trénovali a to tady v Prostějově. Myslím, že diváci uvidí zajímavé utkání. On hraje variabilně, já zase doufám, že budu dobře servírovat," dodal Veselý.

Štěpánek v rozhodující sadě prohrával už 1:4

Zápas Štěpánka s Gabašvilim byl od začátku až do konce neskutečně vyrovnaný. Štěpánek však lépe zvládl dvě z koncovek tří setů a to rozhodlo. V závěrečném dějství však byl krůček od vyřazení, když dvakrát přišel o svůj servis a prohrával už 1:4.

Jenže pak se až zázračně vzchopil. Přidal na důrazu, začal méně chybovat, a čtyřmi vítěznými gamy v řadě skóre otočil ve svůj prospěch. Za stavu 6:5 pak prolomil Rusovo podání, když proměnil hned první mečbol a zaslouženě se mohl radovat.

Štěpánek: Ukázal jsem bojovné srdce

„Za stavu 1:4 mi nebylo dobře po těle. Včera jsem ale Rusa viděl s Honzou Hájkem, když měl dva brejky a dostal se také do problémů a tak jsem věděl, že ho z rytmu dostat mohu. Důležité v tomto směru bylo, že jsem mu hned sebral servis. Ukázal jsem i bojovné srdce a jsem rád, že jsem ve finále. Rád bych to i tam dotáhl do vítězného konce. Po utkání mi Gabašvili říkal, že jsme předvedli parádní tenis, a že bych ho naštval, kdybych turnaj nevyhrál," tvrdil Štěpánek s tím, že s ním nezacloumala ani extrémní doba, kterou na kurtě musel být.

„Fyzicky jsem na tom výborně. Však jsem také začal makat už deset dnů po operaci, byť jen spodní půlkou těla. S tou horní jsem začal samozřejmě později, ale teď už problémy nemám a tělo se postupně spojuje," dodal vítěz prostějovského turnaje z let 2003 a 2004.

Tenisový challenger Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106 500 eur):
Dvouhra - semifinále:
Štěpánek (5-ČR) - Gabašvili (Rus.) 7:5, 6:7 (4:7), 7:5
Veselý (ČR) - Gojowczyk (Něm.) 6:2, 5:7, 6:2

Reklama

Související témata: