Hlavní obsah

Štěpánek - Veselý 6:4, 6:2Štěpánek nedal ve finále prostějovského challengeru Veselému šanci

Prostějov
Aktualizováno

Zkušený Radek Štěpánek vyhrál challenger v Prostějově, když ve finále nedal žádnou šanci talentovanému Jiřímu Veselému, kterého porazil ve dvou setech 6:4 a 6:2. Do žebříčku ATP si tak připsal 125 bodů a zároveň vydělal 15 300 eur. Polovinu z této částky však věnoval na obnovu povodněmi zničeného tenisového areálu pražské Sparty.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radek Štěpánek (vlevo) předává šek šéftrenérovi Tenisového klubu Sparta Praha Davidu Kunstovi. Peníze jsou určené na pomoc při obnově povodní zničeného pražského areálu.

Článek
Fotogalerie

Veselý si na své konto připsal 9 000 eur a do žebříčku ATP mu přibylo 75 bodů, což ho posunulo na 102. příčku, tedy krůček od vysněné stovky. Tam se může probít na nejbližším turnaji a tím je pro něj kvalifikace Wimbledonu.

V samotném finále dravé mládí tentokrát na zkušenost nestačilo. Štěpánek předvedl pestrou, variabilní hru, na kterou Veselý nenašel žádný recept. „Věděl jsem, co mám hrát. Bylo jasné, že když mu eliminuji jeho servis, nemůže mě zezadu, odkud není zatím tak agresivní, uškodit. Od začátku až do konce jsem to měl pod kontrolou," uvedl Štěpánek, který v Prostějově vyhrál už potřetí.

Před turnajem, jak přiznal, si však konkrétní cíle nedával. „Šel jsem zápas od zápasu, a chtěl jsem se dostat co nejdál. To se podařilo a za to jsem šťastný. Turnaj měl letos pro mě spoustu kouzel, specifik. Třeba to, že jsem po operaci získal první titul. Nebo to, že má hra zdaleka nebyla stoprocentní a přesto jsem vyhrával. A pak, pocit vítězství. To vše mi psychicky neskutečně pomohlo a mělo by mě to posunout i dál. Extra motivací pak pro mě byla zatopená Sparta. Hrál jsem i za ni," tvrdil šťastný Štěpánek.

Veselý byl naopak hodně zklamaný. „Dnes to nebyl můj den. Udělal jsem spoustu chyb, nebyl jsem důrazný. Radek však zahrál skvělý tenis a zkušeností si vše pohlídal," uvedl Veselý. Jedním dechem ale dodal, že turnaj si odnáší spíše samá pozitiva. „Kdyby mi před začátkem někdo řekl, že dojdu tak daleko, měl bych ho za blázna. Konkurence tady byla přece jen obrovská. Přesto jsem obstál, což je úžasné," radoval se nakonec Veselý.

Tenisový challenger Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - finále:
Štěpánek (5-ČR) - Veselý (ČR) 6:4, 6:2
Čtyřhra - finále:
Monroe, Stadler (1-USA/Něm.) - Rosol, Kowalczyk (3-ČR/Pol.) 6:4, 6:4

Reklama

Související témata: