Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Kvitová bude bojovat o semifinále Wimbledonu na centrálním dvorci

Tenisový Wimbledon servíruje letos jedno velké překvapení za druhým, česká jednička Petra Kvitová ale zatím žádnou senzaci na svůj účet nepovolila a probojovala se už počtvrté za sebou do čtvrtfinále. V něm si v úterý letos poprvé zahraje na centrálním dvorci v All England Clubu, na němž se utká s nepříjemnou Belgičankou Kirsten Flipkensovou. Její zápas vysílá stanice Fanda.

Foto: Toby Melville, Reuters

Vítězné gesto Petry Kvitové.

Článek

Zápas Kvitové se na centrálním dvorci bude hrát jako druhý v pořadí, program na kurtu zahájí od 14 hodin duel mezi světovou čtyřkou Agnieszkou Radwaňskou z Polska a šestou nasazenou Číňankou Li Na.

Úterní program:
Centrální kurt (začátek ve 14:00):
A. Radwaňská (4-Pol.) - Li Na (6-Čína) (Fanda)
Kvitová (8-ČR) - Flipkensová (20-Belg.) (Fanda)
Kurt č. 1 (14:00):
Lisická (23-Něm.) - Kanepiová (Est.) (Nova Sport)
Stephensová (17-USA) - Bartoliová (15-Fr.) (Nova Sport)
Kurt č. 18 (12:30)
Solwerová-Espinozeová, Suarezová Navarrová - Hradecká, Hlaváčková (Nova Sport)
Kurt č. 3 (11:30)
Eraniová, Vinciová - Georgesová, Záhlavová Strýcová (Nova Sport)

Osmá nasazená Češka bude proti turnajové dvacítce Flipkensové favoritkou, nicméně tenistka z Fulneku nemá na sedmadvacetiletou Belgičanku zrovna dobré vzpomínky. Na turnajích okruhu WTA s ní dvakrát prohrála a porazit ji dokázala jen předloni ve Fed Cupu. V Miami letos česká tenistka dokonce dostala od Belgičanky kanára.

„Očekávám, že to bude nechutný, ale je to čtvrtfinále. Peťa se kousne!" věřil své svěřenkyni trenér David Kotyza před úterním zápasem.

Pohroma favoritek nabízí šanci

Pro velké favority je zatím letošní Wimbledon velkou pohromou. V ženském pavouku například už nefiguruje Serena Williamsová, Viktoria Azarenková či Maria Šarapovová. Pro Kvitovou se tak otevírá velká šance, jak navázat na svůj turnajový triumf z roku 2011.

Sama ale podobné prognózy nerada komentuje. " Každý o tom mluví a není snadné to poslouchat. Hráčky, které postoupily, hrají dobře, jsou ve formě, takže to není snadné. Turnaj je sice plný překvapení, ale já myslím jen na další soupeřku," mávla rukou česká reprezentantka.

Kvitová se kromě soupeřek musí vypořádat také se zdravotním problémem. Od pádu v prvním kole má problémy s pravou nohou. Hraje s tejpem pod kolenem, na kotníku i zezadu na stehenním svalu.

Postoupí letos Petra Kvitová do semifinále Wimbledonu?
Ano
82,4 %
Ne
17,6 %
Celkem hlasovalo 12761 čtenářů.

Reklama

Související témata: