Hlavní obsah

OBRAZEM: Kráska Lisická, miláček fanoušků ve Wimbledonu, utopila životní finále v slzách

Londýn

Stala se miláčkem publika ve Wimbledonu, měla na dosah zřejmě nejcennější tenisovou trofej, jenže těsně pod vrcholem ji přemohla tíha okamžiku a svůj životní zápas nakonec nezvládla. Sabine Lisická také průběh i konec sobotního wimbledonského finále s Marion Bartoliovou, jíž podlehla 1:6, 4:6, obrečela.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Sabine Lisická na kurtu těžko skrývala své emoce.

Článek
Fotogalerie

Do finále v All England Clubu si cestu doslova prostřílela, ranařka Lisická vyřadila svým agresivním pojetím hry i superfavoritku Serenu Wiliamsovou, jenže ve finále byla jen svým stínem.

„Myslím, že mě celá ta situace přemohla. Ale smekám před Marion, ona už si tohle prožila dříve a teď to zvládla perfektně," soukala ze sebe se slzami v očích poražená finalistka.

Třiadvacetiletá Němka byla ve finále jako kouzla zbavená. Měla dokonce problémy i s nadhozem při servisu, jehož razance byla hluboko pod jejím obvyklým standardem.

Snad budu mít ještě šanci

Už při jednoznačném průběhu první sady se na tváři blonďaté tenistky objevily slzy. Diváci samozřejmě vycítili, že Lisická neunesla význam finálového zápasu, a snažili se ji podpořit.

„Dnes jste mi pomohli, abych překonala svoje nervy. Nakonec jsem se z nervozity dostala, ale Marion byla příliš dobrá," děkovala fanouškům při závěrečném ceremoniálu.

Při něm se opakovaně zalkla pláčem. Snažila se však emoce dostat pod kontrolu a z centrálního dvorce poděkovat svým nejbližším.

„Chtěla bych také poděkovat svému týmu, že tu stál při mně. Prošli jsme si spolu vzestupy i pády a teď jsem se dokázala dostat do grandslamového finále. Přála bych si, abych vyhrála, snad budu mít ještě někdy v budoucnu šanci," dodala Němka.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová