Hlavní obsah

Melzer - Monfils 6:3, 2:1 skreč.Melzer získal po skreči Monfilse titul ve Winston-Salemu

Winston-Salem

Rakouský tenista Jürgen Melzer vyhrál po skreči Francouze Gaëla Monfilse finále turnaje ve Winston-Salemu a získal pátý titul v kariéře. Francouz, který prohrával 3:6 a 1:2, naopak zůstává na okruhu ATP na čtyřech vítězstvích a počtvrté v řadě finále nevyhrál.

Foto: Chuck Burton, ČTK/AP

Jürgen Melzer ve finále na turnaji ve Winston-Salemu.

Článek

Dvaatřicátý hráč světového žebříčku Melzer vyhrál úvodní set díky jedinému brejku, který vybojoval hned při druhé hře. Zraněného 43. hráče pořadí ATP nepustil ani k jedinému brejkbolu a vyhrál 6:3.

Monfilse, který měsíc marodil se zraněními kotníku a bicepsu, podobně jako v semifinále trápily bolesti. Za stavu 1:2 ve druhém setu se nechal dlouho ošetřovat a nakonec zápas skrečoval. "Jsem bojovník, ale dnes to nešlo, chtěl bych soupeři pogratulovat k výbornému výkonu," řekl Monfils při předávání trofejí.

"Moc jsem toho po Wimbledonu neodehrál a příliš se mi nedařilo, v Montrealu jsem prohrál hned na úvod. Tady jsem odehrál skvělý týden, ale je mi líto Gaëla, věděl jsem, že s ním není něco v pořádku, doufám, že se na US Open uvidíme," řekl po svém druhém triumfu na tvrdém povrchu Melzer.

Dvaatřicetiletý Rakušan vyhrál v generálce na US Open svůj první letošní turnaj a triumfoval premiérově od loňského února, kdy zvítězil v Memphisu. Letos v únoru v Záhřebu ho v závěrečném duelu zdolal Chorvat Marin Čilič.

Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu (tvrdý povrch, dotace 575.250 dolarů):
Dvouhra - finále:
Melzer (9-Rak.) - Monfils (15-Fr.) 6:3, 2:1 skreč.

Reklama

Související témata: