Hlavní obsah

Judista Jurečka je poprvé ve světové desítce, Krpálek zůstává třetí

Praha

Judista Alexandr Jurečka se poprvé v kariéře objevil v nejlepší desítce světového žebříčku. Český reprezentant, který minulý týden na mistrovství světa v Riu de Janeiro obsadil dělené deváté místo, figuruje v novém vydání na desátém místě ve váze do 90 kilogramů. Lukáš Krpálek, držitel bronzové medaile z Ria, zůstává v kategorii do 100 kg třetí.

Foto: Martin Gregor, ČTK

Alexandr Jurečka (v bílém) ještě v souboji s Tsogtgerelou Khutagou z Mongolska.

Článek

"Pro české judo to je další milník, dva závodníky jsme v samostatné historii takhle vysoko ještě neměli," řekl ČTK reprezentační trenér Petr Lacina.

Jurečkovi k posunu pomohla skutečnost, že letos získal tři třetí místa na turnajích Grand Slamu a Grand Prix. Krpálek se drží na špici dlouhodobě. Letos ovládl mistrovství Evropy a triumfoval také na únorovém Grand Slamu v Paříži. Na jaře byl Krpálek krátce i v čele žebříčku, nyní zaostává za vedoucím Elchanem Mammadovem z Ázerbájdžánu, který minulou sobotu ve finále MS porazil Nizozemce Henka Grola. Tomu i nyní patří druhá pozice v žebříčku.

Jaromíru Musilovi ve váze do 81 kg patří 30. pozice, Jaromír Ježek figuruje na 41. místě. Václavovi Sedmidubskému ve váze do 73 kg patří 71. místo a Pavel Petřikov ve váze do 60 kg drží 18. pozici. Další účastník MS Michal Horák ve váze do 100 kg je na 39. místě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články