Hlavní obsah

V. Williamsová - Kvitová 6:3, 3:6, 6:7Kvitová udolala starší ze sester Williamsových a v Tokiu si zahraje finále! Uspěl i Berdych

jsv, ocSport.cz
Aktualizováno

Spanilá jízda tenistky Petry Kvitové na turnaji v Tokiu nekončí. Česká jednička zdolala v pátečním semifinále Američanku Venus Williamsovou 3:6, 6:3, 7:6 a postoupila do finále, kde narazí na Němku Angelique Kerberovou. Dařilo se i Tomáši Berdychovi, jenž na turnaji v Bangkoku zvítězil nad přemožitelem Lukáše Rosola Lu Yen-Hsunem z Tchaj-wanu, jehož český hráč porazil po setech 7:6 a 6:4 a postoupil do semifinále.

Foto: Issei Kato, Reuters

Tenistka Petra Kvitová v utkání proti Venus Williamsové.

Článek
Fotogalerie

Kvitová neztratila do duelu se starší ze sester Williamsových ani jeden set. O ten první ji připravila až bývalá světová jednička, která ji dvakrát vzala servis a nakonec se radovala z vítězství 6:3. Druhou sadu však stejným poměrem získala česká tenistka a postupující do finále musel určit až třetí set.

V něm měla Williamsová šanci jít do vedení 2:0, Kvitová ale servis udržela. Sama si pak za stavu 2:2 vypracovala brejkbol, jenže ten nevyužila a vzápětí čelila hned třem brejkbolům soupeřky. Nebezpečí ztráty vlastního servisu ovšem zažehnala a napínavý zápas musel nakonec rozřešit až tie break. V něm dominovala Kvitová, která si vypracovala náskok 6:0, dva mečboly sice ještě neproměnila, ten třetí ale po dvou hodinách a 24 minutách už ano.

Třiadvacetiletá hráčka z Fulneku bude v japonské metropoli útočit na svůj jedenáctý titul na okruhu WTA. Ve finále je letos už počtvrté. V únoru v Dubaji získala svůj desátý titul v kariéře, v Katovicích a New Havenu prohrála.

Kvitová se ve finále střetne s Angelique Kerberovou, která porazila další bývalou první hráčku světa Caroline Wozniackou z Dánska 6:4 a 7:6. S německou tenistkou se Kvitová utkala loni třikrát a dvakrát s ní prohrála.

Berdych je už v semifinále

Lu Yen-Hsun z Tchaj-wanu v prvním setu Berdycha překvapil. Už ve třetí hře mu sebral podání a podobně jako proti Rosolovi šel do vedení. Nasazená jednička turnaje vybojovala první brejk v zápase o tři gamy později, když využila druhý brejkbol. Oba hráči si bez potíží své servisy vyhrávali, Berdych zaútočil až v samotném závěru sady, ani jeden brejkbol si ale nevypracoval. Rozhodnout musel až tie brek, v němž byl Berdych úspěšnější a čtvrtý setbol proměnil.

I ve druhé sadě byl k vidění brejk ve třetím gamu. Tentokrát ho ale získal rodák z Valašského Meziříčí, který už rebrejk nedopustil a po hodině a padesáti minutách postoupil do semifinále, v němž se utká s Gillem Simonem. Francouz hraje ve výborné formě, v neděli zvítězil na turnaji v Métách. Berdych v Bangkoku útočí na vůbec první turnajové vítězství v sezóně.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 2,369.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
V. Williamsová (USA) - Kvitová (7-ČR) 6:3, 3:6, 6:7(2)
Kerberová (5-Něm.) - Wozniacká (4-Dán.) 6:4, 7:6(5).
Tenisový turnaj mužů v Bangkoku (tvrdý povrch, dotace 567.530 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (1-ČR) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 7:6 (9:7), 6:4
Simon (4-Fr.) - Sijsling (Niz.) 6:4, 5:7, 6:4
Melzer (4-Rak.) - Delbonis (Arg.) 6:3, 6:2
Benneteau (5-Fr.) - Mannarino (Fr.) 6:3, 6:3
Gasquet (2-Fr.) - Južnyj (5-Rus.) 5:7, 6:3, 6:1
Raonic (3-Kan.) - F. López (6-Šp.) 6:4, 6:3
Semifinálové dvojice:
Berdych - Simon
Gasquet - Raonic
Tenisový turnaj mužů v Kuala Lumpuru (tvrdý povrch, dotace 984.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Melzer (4-Rak.) - Delbonis (Arg.) 6:3, 6:2
Benneteau (5-Fr.) - Mannarino (Fr.) 6:3, 6:3
Sousa (Portug.) - Ferrer (1-Šp.) 6:2, 7:6 (8:6)
Wawrinka (2-Švýc.) - Tursunov (6-Rus.) 2:6, 6:3, 7:6 (7:3)
Semifinálové dvojice:
Sousa - Melzer
Benneteau - Wawrinka

Reklama

Související témata: