Hlavní obsah

Nadal rezignoval na snahu snížit počet turnajů na tvrdém povrchu

Šanghaj

Rafael Nadal se už nebude pokoušet prosadit omezení počtu turnajů hraných na tvrdém povrchu. První hráč světového žebříčku se rozhodl vzdát boj se systémem, přestože je stále přesvědčen, že by mělo být více antukových turnajů, které jsou podle něho pro zdraví tenistů šetrnější.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal na turnaji v Šanghaji.

Článek

Nadal, jenž tento týden sesadil z místa světové jedničky Srba Novaka Djokoviče, po návratu po zranění kolena letos na tvrdých kurtech překvapivě dominuje a má na tomto povrchu bilanci 27:1. Triumfoval například na US Open a získal tři tituly na turnajích série Masters.

Španěl, jenž nemohl kvůli problémům s koleny sedm měsíců hrát, se před turnajem v Šanghaji nechal slyšet, že se přestane snažit přesvědčovat zodpovědné funkcionáře o nutnosti změn. "Už jsem s politikou skoncoval a rozhodně se už do tenisové politiky nechci dál zapojovat," prohlásil.

Držitel třinácti grandslamových titulů se i v této sezóně potýká s bolestmi kolena, jeho výkony to prý už ale neovlivňuje. "Není to stoprocentní, ale pro mne je to vynikající, protože i když mám téměř každý den bolesti, nejsou takové, aby mě omezovaly v pohybu," prohlásil Nadal, jenž letos získal na Roland Garros rekordní osmou trofej.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články