Hlavní obsah

Srby ve finále DC proti Česku povedou Djokovič s Tipsarevičem

Bělehrad

Druhý hráč světa Novak Djokovič a Janko Tipsarevič jsou podle očekávání v srbské nominaci na finále Davisova poháru proti českým obhájcům titulu. Tým doplňuje deblový pár Ilja Bozoljac a Nenad Zimonjič. Zápas se uskuteční příští týden v bělehradské hale od 15. do 17. listopadu.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Ústřední postavou Srbů bude znovu Novak Djokovič.

Článek

Český kapitán Jaroslav Navrátil oznámil své kvarteto už minulý týden, v týmu budou Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jan Hájek.

Očekává se, že Srbové do dvouher nasadí Djokoviče a dvojkou by měl být 28. hráč žebříčku ATP Tipsarevič, i když vynechal turnaj v Paříži a léčil zraněnou nohu. Zimonjič a Bozoljac letos získali ve čtyřhře důležitý bod ve čtvrtfinále proti Američanům po výhře nad světovými jedničkami Mikem a Bobem Bryanovými 15:13 v páté sadě.

Srbové útočí na druhý zisk stříbrné "salátové mísy" v historii. Poprvé se především díky Djokovičovi radovali v roce 2010. Tehdy porazili Česko v semifinále.

Čeští tenisté vyhráli Davisův poháru loni poprvé po 32 letech zásluhou Berdycha a Štěpánka po výhře ve finále nad Španěly a letos mají šanci triumf obhájit.

Trojice Djokovič, Berdych, Štěpánek přijede na Davis Cup do Bělehradu po Turnaji mistrů, který se aktuálně koná v Londýně. Djokovič a Berdych hrají dvouhru a Štěpánek je spolu s Indem Leanderem Paesem v soutěži čtyřher.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články