Hlavní obsah

Tenistu Gasqueta nečekaně opustil během Turnaje mistrů trenér

Francouzský tenista Richard Gasquet přišel během Turnaje mistrů nečekaně o trenéra. Italský kouč Riccardo Piatti odjel z Londýna ještě před posledním zápasem svého svěřence. Gasquet po sobotní prohře se Srbem Novakem Djokovičem přiznal, že ho Piattiho rozhodnutí překvapilo.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Francouzský tenista Richard Gasquet na Turnaji mistrů v Londýně.

Článek

"Nebyl jsem to já, to on z ničeho nic ukončil spolupráci. Jestli chcete znát důvod, musíte se zeptat jeho. Jsem zklamaný, protože jsme spolu vycházeli dobře," přiznal devátý hráč světového žebříčku, který ve skupině B prohrál s Djokovičem, Švýcarem Rogerem Federerem i Argentincem Juanem Martínem del Potrem.

Pod Piattiho vedením trénoval sedmadvacetiletý Gasquet více než dva roky. Letos získal na okruhu ATP tři tituly a na US Open se probojoval do semifinále. Loni na olympiádě v Londýně získal bronz ve čtyřhře s Julienem Benneteauem.

"Nepřišel jsem o tátu..."

"To je život, co nadělám. Ale není to kdovíjaká hrůza, nepřišel jsem o tátu nebo o mámu," dodal Gasquet. Než si najde nového kouče, bude se připravovat pod vedením občasného poradce Sébastienam Grosjeana.

Reklama

Související témata: