Hlavní obsah

Navrátil kvůli nemoci nepovede tenisty ve finále Davis Cupu

Bělehrad

Jaroslav Navrátil kvůli nemoci nepovede tenisty ve finále Davisova poháru proti Srbsku. Kapitán českého týmu dnes neodletěl s obhájci titulu do Bělehradu, protože je v nemocnici s plicní embolií. V pondělí se po konzultaci s hráči i s Navrátilem rozhodne, kdo za něj v utkání 15. až 17. listopadu zaskočí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Jaroslav Navrátil (vpravo) oslavuje s Tomášem Berdychem vítězství v semifinálovém utkání Davis Cupu s Argentinou.

Článek

"V polovině týdne byl kapitán Navrátil kvůli plicní embolii hospitalizován. Do poslední chvíle všichni věřili a byla naděje, že mu zdravotní stav umožní, byť později, na finále přiletět. V neděli ovšem bylo na základě konzultace s lékaři rozhodnuto, že do Bělehradu přijet nemůže," řekl ČTK mluvčí týmu Karel Tejkal.

Otázkou je, kdo Navrátila ve finále na lavičce zastoupí. "Probíhá řada konzultací, ty rozhodující se uskuteční v pondělí za účasti hráčů. Volat budeme i Navrátilovi," řekl Tejkal. "Musí to být člověk, který bude znát daviscupové zákonitosti, vyhovuje hráčům a zapadne do týmu, který funguje společně sedm let," dodal Tejkal.

Do Bělehradu přiletěl v neděli realizační tým a z tenistů Jan Hájek. Radek Štěpánek dorazí v pondělí po půlnoci. Šestý hráč světa Berdych přiletí během pondělí stejně jako Lukáš Rosol, který ještě v neděli hrál finále challengeru v Bratislavě.

Osmapadesátiletý Navrátil vede tenisty od baráže v roce 2006 a především díky úspěšnému spojení Berdych - Štěpánek se od roku 2007 stal nejúspěšnějším českým i československým daviscupovým kapitánem. Tenisté jsou od roku 2009 již potřetí ve finále a před rokem získali po 32 letech pro Česko salátovou mísu.

Reklama

Související témata: