Hlavní obsah

Kapitán tenistů Navrátil se po embolii cítí dobře

Prostějov

Zablokovaná ploténka na dovolené a následná plicní embolie stojí za neúčastí kapitána Jaroslava Navrátila ve finále Davisova poháru. Navrátil leží od středy v nemocnici, kam ho přivezla sanitka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český tenista Tomáš Berdych (vlevo) a kapitán Jaroslav Navrátil oslavují vítězství během druhého utkání semifinále Davis Cupu s argentinským Leonardem Mayerem.

Článek

"Už se po trablech cítím lépe a v prostějovské nemocnici dělají vše, abych šel brzy domů," řekl Navrátil v rozhovoru na facebooku daviscupového týmu.

Šestapadesátiletý Navrátil odjel před Davisovým pohárem na dovolenou na Tenerife a na Kanárských ostrovech jeho komplikace začaly. "Nejdříve mě postihla ploténka, musel jsem ležet, protože mi to vystřelovalo do kyčle," vyprávěl Navrátil. Ležel sedm dnů a staral se o něj rovněž fyzioterapeut tenistů Michal Novotný.

Tlak 195/135

Před odletem domů se Navrátilovi udělalo špatně a byl v nemocnici už na Tenerife. Po pětihodinovém letu se jeho stav zhoršil. "Po příjezdu domů jsem měl tep asi sto a tlak 195/135. Záchranka mě odvezla do nemocnice a po vyšetření srdce, echa a sona udělali CT plic a zjistili dvojitou embolii," prozradil Navrátil.

V neděli lékaři rozhodli, že stav Navrátila není natolik dobrý, aby mohl tenisty v Bělehradu proti Srbsku vést. Navrátil je kapitánem týmu od baráže v roce 2006 a došel s ním do finále v roce 2009 a loni k triumfu v pražské O2 areně.

S týmem i svým zástupcem pro finále Vladimírem Šafaříkem je Navrátil v telefonickém kontaktu. Pozdrav s přáním brzkého uzdravení mu poslal předseda mezinárodní federace ITF Francesco Ricci Bitti i srbský tým.

Reklama