Hlavní obsah

S Okresním přeborem za salátovou mísou... Jen ať to není polibek smrti, varuje Jarda Kužel

Praha

Některé druhy dopinku jsou povoleny a pro české tenisty jím je Okresní přebor. Ne že by se před finále Davis Cupu ztotožňovali s touto úrovní. Hlášky z populárního seriálu si však Berdych, Štěpánek a spol. pouštějí v Bělehradě stále dokola třeba i při jídle. Podstatné je, aby před bitvou s Djokovičovou partou navodily správnou atmosféru. Ale pozor, třeba florbalisté také „jeli“ na Okresní přebor - a zle pohořeli.

Šatna Slavoje Houslice... První zleva Jarda Kužel v podání Davida Novotného.

Článek

„A ty seš kdo? - Kužel. - Aha, místní vtipálek... - Ne, já jsem Jarda Kužel." To je nejoblíbenější hláška Tomáše Berdycha, bez které se před finále Davis Cupu v Bělehradě neobejde ani během společného jídla.

Tenisté jsou zkrátka na Okresním přeboru ulítlí. „To mě těší. Jardu Kužela mi nikdo neodpáře a je to v pořádku. Je v něm kus mě, prošel jsem si podobným tóčem jako on. Takže pokud ho tenisté baští a neodjedou ze Srbska s porážkou 0:5, je to úplně v pořádku," vzkazuje jim z Prahy herec David Novotný.

Představitel Jardy Kužela ovšem na druhou stranu přiznává, že když podobný kult vyznávala florbalová reprezentace, těžce vybouchla.

„Pro florbalisty to byl hotový polibek smrti! Každý rok jezdí na šampionát hrát o medaili. A zrovna s Okresním přeborem se jejich dobrá série přerušila a skončili nejhůř v celé historii. Tak jen doufám, že tenistům přineseme větší štěstí," usmívá se David Novotný alias Jarda Kužel.

Florbalisté na loňském šampionátu ve Švýcarsku obhajovali bronz z Finska a skončili až sedmí, což je pro ně opravdu nejhorší umístění na mistrovství světa.

Tenisté vystupují pro změnu v Bělehradě jako obhájci triumfu v Davis Cupu a rozhodně nechtějí vystupovat jako dřeváci ze Slavoje Houslice.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová