Hlavní obsah

Serena Williamsová se popáté stala hráčkou roku podle WTA

Suverénka sezóny Serena Williamsová se podle očekávání stala nejlepší tenistkou roku. Američanka se letos vrátila na post světové jedničky a cenu od WTA získala podruhé za sebou a popáté v kariéře.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Hráčka roku Serena Williamsová vyhrála i Turnaji mistryň.

Článek

Dvaatřicetiletá Williamsová mimo jiné vyhrála French Open a US Open a ovládla i Turnaj mistryň. Celkem zvítězila v 78 zápasech, prohrála jen čtyři a jako první tenista si za rok na odměnách vydělala přes deset miliónů dolarů (12,385.572).

"Triumfu na French Open si letos vážím nejvíc, protože jsem po něm toužila mnoho let. A vůbec výsledky na antuce mi udělaly velkou radost," řekla Williamsová. "Pamatuji si vítězství, ale zároveň i chyby, které nechci opakovat. Pořád je prostor je zlepšení," uvedla sedmnáctinásobná grandslamová šampiónka.

Anketu WTA pro nejlepší hráčku roku ovládla mladší ze sester Williamsových rovněž v letech 2002, 2008, 2009 a 2012. Více triumfů mají pouze Němka Steffi Grafová (8) a česká rodačka Martina Navrátilová (7).

Ocenění pro deblový pár roku obhájily Roberta Vinciová se Sarou Erraniovou. Letos měla čtyřhra žen na grandslamech vždy jiné vítězky, ale Italky vedle titulu na Australian Open hrály nejvyrovnaněji a jsou jedničkami žebříčku.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner